Af Ritzau - 09/05-17 13:08; Opdateret: 09/05-17 15:37

Byret: 33 års fængsel for dobbeltdrab er ikke nokByret: 33 års fængsel for dobbeltdrab er ikke nok

Drabsmanden Naum Conevski ville bryde med livstidsdom efter 33 år, men han får afslag ved Københavns Byret.

storybild

Det er knap 33 år siden, at Naum Conevski blev idømt livsvarigt fængsel for dobbeltdrab og andre forbrydelser. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Mini Wolff)

Dobbeltdrabsmanden Naum Conevski skal fortsætte sin afsoning på livstid og bliver ikke prøveløsladt. Sådan lyder afgørelsen i Københavns Byret tirsdag.

I 1985 blev Conevski idømt livsvarigt fængsel for dobbeltdrab og andre forbrydelser. Drabene fandt sted ved Femøren ved Amagerstrand året forinden.

Her beordrede Conevski tre unge mænd ned på jorden. En 16-årig og 20-årig blev dræbt med nakkeskud. Den tredje slap væk.

Knap 33 år senere bad den nu 67-årige Conevski retten om at tage stilling til, hvorvidt han kunne løslades på prøve og udvises til sit hjemland, Makedonien, hvor han har sin kone, voksne børn og børnebørn.

Det har retten valgt at afvise. Drabsmanden skal blive i Danmark, og han skal afsone sin straf.

Men sagen slutter ikke her. For hverken Conevski eller forsvarer Bjørn Elmquist stiller sig tilfredse med udfaldet. Derfor tager de sagen videre til landsretten.

- Jeg mener, at det er en forkert afgørelse. Jeg har drøftet det med min klient relativt kort i telefonen.

- Vi er nået frem til, at vi kærer kendelsen i håb om, at retten vil omgøre det og sørge for, at der vil ske noget i Conevskis sag, siger Elmquist.

Conevski er tidligere blevet erklæret sindssyg under sin afsoning, og på grund af sin farlighed blev han flyttet til sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland.

Senere blev farlighedsdekretet ophævet, og han blev flyttet til Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde, hvor han nu er anbragt på en lukket afdeling.

Her vurderer lægerne, der følger Conevski, at han er stabil og har været det længe. Men det har ikke overbevist retten om, at den dømte skal løslades på prøve.

Sagen vakte stor opsigt 1980’erne. Ikke mindst fordi Conevski i forvejen var kendt af offentligheden. Han var nemlig forinden blevet frifundet for voldtægt og havde fået en stor erstatning for uberettiget fængsling.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Bendtner hylder sin læremester: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx