Af - 05/09-13 22:30; Opdateret: 06/09-13 06:43

Børn afvist - rejs til hjemlandet og prøv igenBørn afvist - rejs til hjemlandet og prøv igen

Børn får afvist deres ansøgning om familiesammenføring med en eller begge herboende forældre. Begrundelse: Børnene er i Danmark, mens de søger. Reglerne skal ændres, mener Enhedslisten.

storybild

Børn, der opholder sig ulovligt i Danmark, kan ikke få lov til at søge om familiesammenføring, selv om den ene eller begge forældre har ophold i Danmark. De må rejse tilbage til hjemlandet og søge derfra. (Billede: Polfoto)

'Du kan ikke søge om familiesammenføring, fordi du er i Danmark.'

Sådan lyder beskeden til de børn, der får afvist deres ansøgning om at få ophold i Danmark, hvis de opholder sig her i landet på ansøgnings tidspunktet.

Det fremgår af et svar fra Justitsministeriet til Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

LÆS OGSÅ: Vilhelmsen: Jeg er stadig imod 24-års-reglen

Barnet må rejse
41 gange fra juni 2012 til marts i år blev en ansøgning fra et barn således afvist med den begrundelse. Derfor må barnet rejse tilbage til hjemlandet for at kunne søge om at få lov til at bo med sine forældre i Danmark.

Og det vækker frustration hos Red Barnet, selv om børnene i de fleste sager ikke havde lovligt ophold i Danmark.

»Det er ganske urimeligt. Der er tale om børn, som er i Danmark. Dem vil man give en ekstra omgang ved at sende dem hjem og lade dem søge igen derfra,« siger Inger Neufeld, børnepolitisk konsulent i Red Barnet.

LÆS OGSÅ: Langt færre børn får afslag på familiesammenføring

EL vil ændre reglerne
I juni sidste år blev reglerne ændret, så det nu er nemmere for børn at blive familiesammenført. At børn i disse sager får afvist deres ansøgning, bør få ministeren til at tage affære, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

»Det er ikke fair. Mange af de her børn har været i Danmark i årevis. De taler dansk, går i danske skoler og har danske kammerater. Som minimum bør deres ansøgning behandles,« siger hun.

Justitsminister Morten Bødskov (S) er afvisende over for en ændring af reglerne.

»De gældende regler på dette område skal sikre, at personer uden lovligt ophold ikke kan forlænge deres ophold her i landet. Regeringen har ikke planer om at ændre på reglerne,« lyder det i en skriftlig kommentar fra ministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx