Af Ritzau - 21/12-16 06:34; Opdateret: 21/12-16 09:32

Flertal vil sende dansk krigsskib i kamp mod Islamisk StatFlertal vil sende dansk krigsskib i kamp mod Islamisk Stat

En dansk fregat skal måske snart støtte et amerikansk hangarskib i Det Indiske Ocean i kampen mod IS.

storybild

Regeringen vil sende den danske fregat "Peter Willemoes" til Det Indiske Ocean i kampen mod Islamisk Stat. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Umiddelbart efter nytår vil regeringen fremsætte et beslutningsforslag, der skal sende et krigsskib til Det Indiske Ocean for at bekæmpe Islamisk Stat. Det skriver Radio24syv.

Det er under to uger siden, at de danske F-16-fly vendte tilbage efter at have bekæmpet Islamisk Stat i Syrien og Irak. Hvis det står til regeringen, skal danske soldater snart afsted igen, bekræfter Udenrigsministeriet.

Den danske fregat HDMS "Peter Willemoes" skal til Det Indiske Ocean, hvor det skal yde støtte til et amerikansk hangarskib, der skal bekæmpe Islamisk Stat.

Ifølge Radio24syvs oplysninger vil der være omkring 130 danske soldater på fregatten.

Den skal efter planen sejle fra Danmark i starten af februar, hvor soldaterne i første omgang skal gennemgå en træningsmission i Middelhavet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). Men Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, fortæller, at fregatten er blevet efterspurgt af Danmarks koalitionspartnere.

- Så længe der er en terrortrussel, så må vi gøre alt, hvad vi kan, for at være med i første række. Terroristerne har også Danmark som mål, siger Michael Aastrup Jensen til Radio24syv.

- Det er vores stærkeste flådebidrag overhovedet, og det kan være en kanongod beskyttelse for hangarskibet mod alt, hvad der skulle blive kastet imod koalitionens flådeskib, tilføjer han til Ritzau.

I første omgang er missionen berammet til at vare tre måneder, og Michael Aastrup Jensen forventer ikke, at den periode bliver forlænget.

Beslutningsforslaget ventes fremsat umiddelbart efter nytår, hvor Udenrigspolitisk Nævn også vil blive orienteret om regeringens planer.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, giver ifølge Jyllands-Posten grønt lys til missionen, som dermed har flertal.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sensationelt: Lyngby rykker ud af...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx