Af - 07/09-15 13:43; Opdateret: 09/09-15 18:06

Dansk YouTube-stjerne: 'Jeg græd da jeg fik de første 10.000 følgere'Dansk YouTube-stjerne: 'Jeg græd da jeg fik de første 10.000 følgere'

Armin, Kristine og Rasmus er nogle af Danmarks største unge youtubere - alle tre startede 'bare for sjov'.

Bildstrecke im Grossformat »

Foto: Frederik Skovby Jørgensen

Hverken Kristine Sloth, Rasmus Brohave eller Armin Merusic havde troet, at en oprettelse af en youtube-kanal ville betyde noget særligt for dem. Men i dag er de nogle af Danmarks største unge YouTube-stjerner.

Tilsammen har de tre unge mere end 340.000 følgere på deres kanaler, som de nærmest dagligt opdaterer med skøre, sjove eller alvorlige videoer. Men det hele startede faktisk 'bare for sjov' for dem alle tre.

- En dag fandt jeg ud af, at jeg kunne lægge mine videoer ud på Youtube, og så prøvede jeg bare for sjov - for at få tiden til at gå. Jeg vidste faktisk slet ikke, at man kunne blive en succes på youtube, siger 16-årige Armin Merusic, der startede med at optage små videoer på sin telefon som 9-årig.

Kristine Sloths YouTube-konto blev også oprettet en tilfældig dag for sjov, efter hun havde set en masse videoer fra USA, men blot et halvt år efter havde hun 10.000 følgere.

- Jeg græd, da jeg fik de første 10.000 følgere. Jeg tænkte: "Wow der er noget, jeg er god til." Det havde jeg ikke rigtig prøvet før, siger 16-årige Kristine Sloth, der kalder sig selv en alt-mulig-youtuber.

Der var ingen af dem, der på det tidspunkt havde troet, at man rent faktisk kunne tjene penge eller ligefrem blive et fænomen på YouTube.

- Jeg vidste ingenting om det, da jeg oprettede min kanal. Jeg oprettede den bare, og allerede første dag fik jeg 100 følgere - og jeg ved faktisk stadig ikke hvordan, det gik til, siger 17-årige Rasmus Brohave, der i dag har over 82.000 følgere på sin kanal.

En af Rasmus Brohaves mange videoer

Mens Armin Merusic og Rasmus Brohave er begyndt på deres ungdomsuddannelser, har Kristine Sloth sat sit studieliv på standby i minimum et år for at gå 'all in' på Youtube.

- Jeg vil allerhelst bare youtube. Jeg synes det er super sjovt, og kunne godt se mig selv i den rolle mange år frem, så derfor satser jeg på det, siger Kristine Sloth, der i dag lever af sin kanal.

En af Kristines mange videoer

Ingen af de tre unge stjerner, aner hvorfor netop de blev store, men forklarer enstemmigt, at de er dem selv i videoerne.

- Jeg er jo bare en helt almindelig dreng, som kan godt lide at lave videoer, så andre danske drenge spejler sig måske lidt i mig, lyder det fra Rasmus Brohave.

Og Kristine Sloth er enig.

- Jeg bliver tit kaldt storesøster - og jeg tror det er fordi pigerne føler de kender mig. Jeg er mega ærlig, og man kan snakke med mig om alt, siger hun.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx