Af Ritzau - 13/06-17 09:54; Opdateret: 13/06-17 14:38

Ukendte overhælder Lise Nørgaard-skulptur med rød malingUkendte overhælder Lise Nørgaard-skulptur med rød maling

Dagen før forfatterens 100-års fødselsdag er "hendes" skulptur på Algade i Roskilde udsat for hærværk.

storybild

Dagen før forfatteren Lise Nørgaards 100-års fødselsdag blev en skulptur af hende på Algade i Roskilde overhældt med rød maling. Hærværket er begået af ukendte gerningsmænd. Malingen blev fjernet igen tirsdag formiddag, så skulpturen er fin igen til forfatterens fødselsdag. (Billede: Scanpix/Marianne Fuchs)

Dagen før forfatteren Lise Nørgaards 100-års fødselsdag er en skulptur af hende på Algade i Roskilde blevet overhældt med rød maling.

Hærværket er begået af ukendte gerningsmænd.

- Det virker fuldstændig meningsløst, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet fik anmeldelsen om hærværket tirsdag morgen.

Der er iværksat tekniske undersøgelser på stedet for at finde spor af gerningsmændene.

- Vi undersøger stedet for spor og undersøger, om gerningsmændene kan have efterladt noget tekst, for at se om der er et budskab i forbindelse med det her meningsløse hærværk, siger Martin Bjerregaard.

Desuden søger politiet vidner, der eventuelt kan have set, hvem der har hældt maling på skulpturen.

Politiet vil også kontakte butikkerne i Algade i nærheden af skulpturen for at undersøge, om de kan have fået billeder af hærværket på deres overvågningskameraer.

Skulpturen i bronze forstiller Roskildes bysbarn Lise Nørgaard siddende på en stenbænk. Den er lavet af billedhuggeren Mette Agerbæk og har stået på Algade siden 2010.

Lise Nørgaard er født i Roskilde i 1917.

Hærværket er sket, dagen før den kendte journalist og forfatter til blandt andet serien "Matador" fylder 100 år.

Netop det, at skulpturen er blevet skændet dagen før Lise Nørgaards fødselsdag, gør det endnu mere meningsløst, påpeger Martin Bjerregaard.

- Vi har på nuværende tidspunkt ingen idé om, hvem gerningsmanden er, og hvad budskabet kan være, men netop det, at hærværket er lavet dagen før Lise Nørgaards 100-års fødselsdag, bekræfter bare meningsløsheden i det, siger Martin Bjerregaard.

- Umiddelbart virker det helt uforståeligt.

Efter politiets undersøgelser tirsdag morgen er skulpturen blevet spulet ren igen, så den ligner sig selv på Lise Nørgaards fødselsdag.

Senere tirsdag oplyste politiet på Twitter, at en skulptur forestillende forfatteren Gustav Wied på Domkirkestræde og Skt. Olsgade i Roskilde også er blevet udsat for et mindre hærværk med rød maling.

Også i dette tilfælde står politiet uforstående over for motivet og søger eventuelle vidner til hærværket.

Gustav Wied levede en del af sit liv i Roskilde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx