Af - 22/08-16 15:53; Opdateret: 22/08-16 19:10

Derfor må du ikke byde de danske ol-atleter velkommenDerfor må du ikke byde de danske ol-atleter velkommen

Der kommer ikke til at være fest på Rådhuspladsen eller i lufthavnen, når Danmarks OL-helte vender hjem.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover kan du se en oversigt over alle de danske medaljer ved OL i Rio.

Efter det bedste danske OL siden 1948 kunne det være fristende at tænke, at Danmarks OL-atleter skulle have en varm velkomst i lufthavnen eller på Rådhuspladsen af det danske folk, når de vender hjem fra Rio.

For eksempel som man så det, da håndboldherrerne i 2012 blev modtaget af op imod 25.000 fans på Rådhuspladsen i København, efter de vandt EM i Serbien.

Danmark var femtebedste OL-land bedømt på indbyggertal
Danmark var femtebedste OL-land bedømt på indbyggertal

Men det bliver der ikke noget af denne gang. Når de danske atleter lander i København i morgen aften vil de blive ført væk fra offentlighedens søgelys via en særlig VIP-terminal i Københavns Lufthavn - den såkaldte Vilhelm Lauritzen Terminalen.

Det forklarer Torben Lollike, der kommunikationskonsulent ved Danmarks Idrætsforbund, DIF.

- Sagen er jo, at de lander klokken 10-halv 11 om aftenen på en tirsdag. Så af praktiske årsager er det ikke muligt at gøre noget stort offentligt ud af det, siger han til metroxpress.

Sara Slott bliver hyldet i Aarhus
Sara Slott bliver hyldet i Aarhus

- Havde det nu været om formiddagen, de landede, havde vi måske arrangeret, at de skulle ind forbi Rådhuspladsen eller sådan noget - men tiden er bare ikke til det, forklarer han.

I stedet har DIF arrangeret en lukket reception, hvor atleterne vil blive budt velkommen hjem med taler og hvor deres familier og trænere i er blevet inviteret.

- Bagefter spredes de for alle vinde, så det ville blive ret svært at samle dem til noget efterfølgende, siger Torben Lollike.

Han forsikrer dog, at der alligevel er en mulighed, hvis man virkelig gerne vil byde håndboldherrerne, svømmepigerne, roerne, sejlerne og alle de andre velkommen hjem med flag og fagter.

Regnfyldt Rio giver OL-stafetten videre til Tokyo
Regnfyldt Rio giver OL-stafetten videre til Tokyo

Folk er således velkomne til at møde op i morgen aften foran Vilhelm Lauritzen Terminal. Den ligger et godt stykke væk fra lufthavnens andre terminaler i udkanten af lufthavnen, men der er åbent for, at folk kan stille sig foran den udenfor.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx