Af - 01/06-15 13:34; Opdateret: 02/06-15 14:56

Øv: Danske Tom slået – her er den nye vilde planken-rekordØv: Danske Tom slået – her er den nye vilde planken-rekord

Der gik kun en uges tid, så blev Tom Hoel sat til vægs af amerikaner. Se hans vilde planken-tid her.

storybild

Tom Hoel er - igen - ikke længere verdensrekordholder i planken. (Billede: Polfoto/AP)

En uge. I længere tid kunne den danske planken-konge Tom Hoel ikke have sin verdensrekord.

For den blev slået allerede i weekenden, hvor den tidligere marine-soldat George Hood gav verdensrekorden endnu et nøk op. Det skriver USA Today.

Danskers vilde planken-rekord går verden rundt
Danskers vilde planken-rekord går verden rundt

Den 57-årige amerikaner George Hood formåede at holde planken – og ikke mindst mavemusklerne – i hele fem timer, 15 minutter og 15 sekunder i weekenden i den lille californiske by Oceanside.

- Der kan man ikke sige andet end 'hatten af for det'. Det er en præstation, som jeg respekterer fuldt ud, siger Tom Hoel til metroxpress.


Rekorden kommer bare en lille uge efter, at Tom Hoel ellers forbedrede den eksisterende verdensrekord til fire timer og 28 minutter. Det var anden gang, at han satte sig på titlen, og det bliver nok også den sidste.

- Jeg kan ikke trække den længere, og det vil jeg heller ikke, for jeg har brugt lang tid på det. Og skulle man bruge et år af sit liv på at sætte en ny rekord, så går der ikke lang tid, før George Hood slår den igen. Han vil have den rekord, og det skal han have lov til, siger Danmarks bedste 'planker'.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tom Hoel har sammenlagt brugt en uge i planken siden nytår, fortæller han. Det svarer til lidt mere end en time om dagen frem til hans rekordforsøg, og han er derfor glad for, at han er sluppet fuldstændig for skader og problemer med helbredet.

- For mig har det været et eksperiment forstået på den måde, at jeg sidste år trænede i tre måneder op til den første rekord, og så prøvede jeg at gøre det mere struktureret i ni måneder for at se, hvor meget det kunne flytte, siger han.

Og nu skal der altså ikke flyttes mere, og George Hood kan altså stryge Tom Hoel fra listen over konkurrenter til planken-rekorden. Amerikaneren sagde efter sin verdensrekord George Hood følgende til avisen Union-Tribune:

- Jeg er lidt øm og stiv. Mine fødder og overkrop er ret ømme, faktisk hele kroppen. Det er træning for hele kroppen.

Skulle man selv have lyst til at give sig i kast med planken, eller bare blive bedre til den, så foreslår Tom Hoel, at man mærker efter, hvor man først bliver træt, når man laver planken, og så træner man det.

- Men det kræver også, at man har en ret god grundform, hvis man vil op på mere end 10 minutter. Og så må man respektere, at hvis man får ondt, så skal man nok ikke fortsætte, siger han.

Selv om rekorden som verdens bedste 'planker' ikke skal jagtes, så har Tom Hoel en anden rekord i tankerne. Han arbejder på at lave verdens største fællesplanke, og det kræver, at han samler mere end 1559 deltagere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx