Af Michael Bo Mortensen - 26/10-14 08:52; Opdateret: 26/10-14 09:10

Politiet på bar bund: Hvorfor gik skoleskyder amok?Politiet på bar bund: Hvorfor gik skoleskyder amok?

Omkring 100 vidner skal afhøres i forbindelse med skyderiet på et gymnasium i delstaten Washington.

storybild

(Billede: Polfoto)

Myndighederne i Washington er stadig i gang med at finde ud af, hvad der fik en populær gymnasieelev til fredag at skyde og dræbe en klassekammerat og såre fire andre elever, inden han tog livet af sig selv i kantinen på Marysville-Pilchuck High School nord for Seattle.

Politiet har sikret sig gerningsvåbnet, en pistol, i forbindelse med efterforskningen, hvor omkring 100 vidner også skal afhøres for at komme nærmere et motiv.

Teenager skrev ildevarslende beskeder inden skoleskyderi
Teenager skrev ildevarslende beskeder inden skoleskyderi

Klassekammerater og deres forældre har fortalt om flere mulige motiver: En afvisning fra en pige, der foretrak fætteren - og en slåskamp på en amerikansk fodboldbane, hvor gerningsmanden angiveligt brækkede næsen på en anden elev.

Familiemedlemmer siger til Reuters, at gerningsmanden er den 14-årige Jaylen Fryberg, og at to af de sårede er fætre til gymnasieeleven.

Endnu et skoleskyderi rammer USA
Endnu et skoleskyderi rammer USA

26-årige Brandon Hatch er fætter til de tre drenge, og han har beskrevet dem som bedste venner, der boede tæt på hinanden.

Opdateringer på de sociale medier vidner om, at Fryberg blandt andet var vild med våben, og at han skrev ildevarslende beskeder inden skyderiet. I august skrev han følgende på Twitter:

- Du kommer til at pisse mig af ... Og så kommer der til at ske ting og sager, og jeg tror ikke, du vil lide det, skrev han og understregede kort efter:

- Du vil ikke synes om det, der kommer til at ske.

I sin sidste opdatering på Twitter inden skyderiet skrev han torsdag:

- Det kommer ikke til at vare ved ... Det vil aldrig vare ved ...

Mindre end 24 timer senere lå teenageren død på gulvet på Marysville-Pilchuck High School i den vestlige delstat Washington. Forinden havde han dræbt en pige, skudt en 15-årig dreng i hovedet, og en 14-årig dreng i kæben.

De to elever er fortsat i kritisk tilstand, ligesom det er tilfældet for to 14-årige piger, der også blev ramt af skuddene i kantinen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
Mystiske rystelser vækker undren på...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx