Af - 28/01-16 10:20; Opdateret: 28/01-16 10:31

Derfor skal du flytte rundt på tingene i dit køleskabetDerfor skal du flytte rundt på tingene i dit køleskabet

Det kan være en god idé at rykke rundt på tingene i dit køleskab.

Bildstrecke im Grossformat »

Det betyder noget, hvordan du lægger din mad i køleskabet. Det gælder både, når du har handlet ind, og når du ikke har spist usundt mad op. Du kan nemlig slanke dig ved at placere mad strategisk i køleskabet, fortæller ernæringsøkonom Sofia Sommer til avisen.dk.

Det kan være svært at træffe sunde valg, når det usunde mad er lige i øjenhøjde, når du åbner køleskabet. Det kan betyde, at du automatisk tager af det usunde - uden at tænke over det.

- Forskning viser, at vi ofte vælger de fødevarer, vores blik falder på, når vi åbner køleskabet eller skuffen. Den skuffe i køkkenet, hvor der er størst sandsynlighed for at finde noget lækkert, er den, vi oftest åbner. Og det første vi ser, når vi åbner den skuffe, er det, vi ender med at spise mest af. Og det sker helt ubevidst, siger Sofia Sommer.

Så længe efter udløbsdatoen holder dine fødevarer
Så længe efter udløbsdatoen holder dine fødevarer

Gem det væk
Det kan være nødvendigt at gemme det usunde mad lidt af vejen, hvis du ikke vil risikere at falde i. Du kan blandt andet have det sunde mad i gennemsigtige beholdere og det usunde i ikke-gennemsigtige, råder ernæringsøkonomen.

Et andet godt tip kan være at lægge grøntsager i øjenhøjde, så det er dem, du bliver præsenteret for, når du åbner døren. Og hvis de både er skrællet eller skyllet er chancen for at du kaster dig over dem endnu større.

LÆS OGSÅ: Lav den lækreste chokolade-dessert med bare to ingredienser

LÆS OGSÅ: Skrev "hjælp" med ketchup for at komme ud af køleskab

LÆS OGSÅ: Sur smiley: 11 grader varmt kød fundet på hip burgerbar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx