Af Lars Fogt - 06/01-16 07:08

Politi-tillidsmand: -Ingen grænsekontrol af immigranter før frokostPoliti-tillidsmand: -Ingen grænsekontrol af immigranter før frokost

Politiet må helt opgive at kontrollere asylansøgere i grupper og laver ikke kontrol om formiddagen, fortæller politiets tillidsmand i opsigtsvækkende brev til Folketinget

storybild

En tillidsmand hos politiet råber op i opsigtsvækkende brev til Folketinget: De kontrollerer ikke om formiddagen, tager ikke familier til side og må lade dem som modsætter sig kontrol køre videre. "Beskæmmende," skriver han. (Billede: Polfoto)

Hvis menneskesmuglere vil smugle immigranter ind i Danmark, skal de bare tage en morgenfærge eller samle folk i grupper. Så bliver de ikke kontrolleret.

Det skriver politiets tillidsmand Preben Viggo Nielsen i Kalundborg i et opsigtsvækkende brev til Folketingets retsudvalg.

Støjberg om Pinds asyl-melding: Måske får han ret
Støjberg om Pinds asyl-melding: Måske får han ret

'Grænsekontrollen ved vores færger fra Tyskland både ærgrer mig og gør mig flov,' skriver han og understreger, at han har talt med mange kollegaer: 'Mine frustrationer deles af dem alle.'

De fleste formiddage går med at håndtere gårsdagens tilbageholdte immigranter, hvor man ikke laver ny kontrol - og ifølge en instruks skal man ikke kontrollere immigranter i familier på tog. Og siger immigranterne nej til at stige af toget for at lade sig kontrollere, skal man opgive og blot lade dem køre videre.

Flere søgte asyl i Sverige på første dag med id-kontrol
Flere søgte asyl i Sverige på første dag med id-kontrol

'Det, der foregår i Rødbyhavn og Gedser er en sporadisk og helt igennem utilstrækkelig kontrol, som må animere enhver mulig menneskesmugler til at samle flygtningene i ”familier” og/eller indrejse tidligt på dagen. Muligheden for at undgå kontrol i disse terrortider er beskæmmende,' skriver han.

Til metroxpress fortæller han, at politikredsen fra i morgen skal stille med 45 mand i stedet for 18 til udlændingekontrollen.

Formand for Midt- og Vestsjællands Politiforening, Mogens Heggelund, fortæller, at beskrivelsen "i det store hele" deles af regionens betjente.

DF vil tage sagen op med regeringen.

- Det duer jo ikke, hvis der er tidspunkter, hvor der ikke er kontrol. Menneskesmuglere indretter sig jo efter, hvor risikoen er mindst, siger retsordfører Peter Kofoed Poulsen.

Hos SF mener man derimod, at den midlertidige kontrol lukker hullerne.

Justitsminister Søren Pind henviser til Rigspolitiet, der svarer, at de fortsat kun laver stikprøver også med den nye midlertidige grænsekontrol, der foreløbig gælder til slutningen af næste uge:

- Det har på intet tidspunkt været hensigten, at dansk politi skulle udføre en fuldstændig systematisk kontrol af alle indrejsende ved de danske grænser, skriver Rigspolitiets kommunikationsafdeling.

LÆS OGSÅ: Løkke holder FN-konvention: Alle kan fortsat søge asyl

LÆS OGSÅ: Sverige: Dansk kontrol er godt og dæmper flygtningestrøm

LÆS OGSÅ: Danmark indfører omgående kontrol ved den tyske grænse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx