Af Berit Hartung - 27/07-17 10:45

Dansk direktør indrømmer: Solgte oksekød, men 'glemte' at fortælle, hvad der OGSÅ var iDansk direktør indrømmer: Solgte oksekød, men 'glemte' at fortælle, hvad der OGSÅ var i

En 58-årig direktør fra Gentofte nord for København har tilstået sin rolle i en stor hestekødsskandale i Storbritannien. Sammen med to andre erhvervsmænd har han deltaget i et omfattende bedrageri, hvor de blandede hestekød med oksekød og solgte det som oksekød.

storybild

Onsdag blev en 55-årig mand fra Cypern fundet skyldig i sagen ved et retsmøde i London. I modsætning til sine to medsammensvorne - hvoraf én af dem er den danske direktør - havde han nægtet sig skyldig. I næste uge modtager de alle tre deres straf.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Bedrageriet blev styret fra den danske direktørs firma, FlexiFoods, som ligger både i Gentofte og Storbritannien.

Den danskejede virksomhed købte hestekød og oksekød fra leverandører rundt omkring i Europa og leverede det til Dinos & Sons i Tottenham. Det engelske firma blev drevet af den cypriotiskfødte mand.

Hestekød er billigere end oksekød, og ved at blande kødet opnåede mændene en stor fortjeneste. Ritzau har tidligere skrevet, at bedrageriet stod på i perioden fra 1. januar 2012 til 31. oktober samme år.

»Konsekvensen af dette bedrageri var, at kunderne og dem, der brugte og solgte kødet, ikke alene blev snydt økonomisk, de blev også bedraget i forhold til, hvad det var de spiste,« sagde anklageren Jonathan Polnay i retten i London.

Sagen begyndte i 2013, da der blev fundet hestekød i burgere i Irland. Ifølge tv2.dk startede sagen mod de tre senere samme år efter, at politiet havde udført ransagninger hos det danske firma.

BT kender identiteten på den danske direktør, men har valgt ikke at bringe den, da han endnu ikke har fået udmålt sin dom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
'Skyldige' Ramos om Salah-skade:...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx