28/09-13 17:27

Thorning om konkurrencestat: Det er kun et ordThorning om konkurrencestat: Det er kun et ord

Thorning afviser uenighed: Socialdemokraterne er enige om, at velfærdsstaten skal udvikles ikke afvikles

storybild

(Billede: Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har ikke megen tålmodighed, når det gælder diskussionen om, hvorvidt Socialdemokraterne går ind for "konkurrencestaten" som en afløser for "velfærdsstaten".

Diskussionen er opstået, fordi by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) i et interview med Fyens Stiftstidende går i rette med finansminister Bjarne Corydon (S), der tidligere har brugt begrebet konkurrencestat i et interview med Politiken.

Læs også: Grædefærdig Thorning til S-kongres

- Nu er det ord åbenbart blevet noget man diskuterer. Jeg gider ikke spilde min tid på at diskutere et enkelt ord. Indholdet af det som finansministeren har sagt og siger er vi jo alle sammen fuldstændigt enige om, inklusiv Carsten Hansen.

- Så jeg synes, det er en utrolig lille diskussion, siger Helle Thorning-Schmidt.

Finansminister Bjarne Corydon sagde i Politiken, at han ser konkurrencestaten som en trimmet velfærdsstat. Ikke en afviklet, men en videreudviklet velfærdsstat, som kan klare sig i den stigende, globale konkurrence.

For Corydon er konkurrencestaten den moderne velfærdsstat og et forsvar for de reformer, regeringen har lavet.

For Carsten Hansen derimod er det et helt forkert ord for den velfærdsstat, der er hans politiske pejlemærke, skiver Fyens Stiftstidende.

- Jeg kan ikke lide ordet konkurrencestat. Det minder mig for meget om Venstre-terminologi, siger Carsten Hansen til avisen og fortsætter:

- Jeg er enig i sigtet af de reformer, vi har gennemført, og enig i, at vi skal stille krav til hinanden.

- Men når man bruger et ord som konkurrencestat, bliver det lettere eksempelvis at udlicitere og overlade vitale dele af velfærdssamfundet til andre end det offentlige og dermed pille ved kronjuveler som lige og fri adgang til sundhed, siger Carsten Hansen til Fyens Stiftstidende.

Helle Thorning-Schmidt afviser dog, at der er uenighed om linjen i S-toppen.

- Finansministeren holdt et fremragende indlæg her på kongressen. Han siger meget tydeligt, at for os socialdemokrater handler det om at give mennesker kompetencer og sikre, at der et arbejde til dem og i øvrigt forstå, at vi er i hård konkurrence med resten af verden.

- Jeg opfatter, at alle er enige i det, Bjarne Corydon siger. Så kan der være diskussion om et enkelt ord. Det hænger jeg mig ikke i, siger Thorning.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Er dette billedet, der viser, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx