Af Ritzau - 24/04-17 13:54; Opdateret: 24/04-17 14:29

Minister vil sætte stopper for advokaters reklametøj i fængslerMinister vil sætte stopper for advokaters reklametøj i fængsler

Det er forargeligt, at forsvarsadvokater giver tøj med firmalogoer til indsatte, mener Søren Pape Poulsen (K).

storybild

Søren Pape (K) tøver ifølge Radio24syv ikke med at gå ind i sagen om reklametøj fra advokater i danske fængsler, hvis Advokatsamfundet ikke selv tager affære. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er forarget over, at kendte forsvarsadvokater deler reklametøj ud til kriminelle i fængslerne.

Det siger justitsministeren ifølge Radio24syv.

Radiostationen har mandag beskrevet, hvordan indsatte i danske fængsler og arresthuse går iklædt tøj med firmanavne og telefonnumre på nogle af Danmarks største advokatkontorer inden for strafferet.

Derfor opfordrer han ifølge Radio24syv Advokatrådet til selv at tage affære.

- Jeg synes, det er forargeligt, at vi har advokater, der på den måde deler gaver ud for egen vindings skyld, og jeg mener også, at det er i strid med advokaternes egne etiske retningslinjer, siger Søren Pape Poulsen til Radio24syv.

Han tøver ikke med selv at gå ind i sagen, hvis Advokatsamfundet ikke gør det.

Justitsministeren vil ifølge Radio24syv også rette henvendelse til Kriminalforsorgen for at opfordre fængselspersonalet til at indberette brugen af reklametøj inden for fængselsmurene.

Reklametøjet har fået kritik fra blandt andre Anders Boelskifte, der er formand for de Beneficerede Advokater. Han mener ifølge Radio24syv, at det kan fungere som et alternativ til rygmærker.

Og det kan justitsministeren nikke genkendende til.

Ifølge Radio24syv mener advokat Mette Grith Stage ikke, at hendes klienter har valgt hendes firma på grund af reklametøjet. Hun ser reklametøjet som almindelig klientpleje.

Men Søren Pape Poulsen er uenig.

- Hvis man uddeler tøj med logo, firmanavne og telefonnumre, så er det jo nok ikke for at være flink, eller fordi ens klient mangler tøj.

- Så er det jo nok i højere grad for at udstyre en stor, flot bandeleder, der kan gå rundt og reklamere for, hvem man skal ringe til, hvis man er i problemer, siger han til Radio24syv.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx