Af Niels Pedersen - 12/04-17 16:12

Drabschef: Emilie-sagens mystik er et skrækscenarieDrabschef: Emilie-sagens mystik er et skrækscenarie

Mordgåden har udviklet sig til et mareridt for politiet og de efterladte

storybild

Emilie Meng blev kun 17 år. Hun blev fundet død 24. december 2016. Gerningsmanden er endnu ikke fundet. (Foto: Privatfoto)

Klokken 4 om morgenen den 10. juli sidste år tog 17-årige Emilie Meng afsked med to veninder på Korsør Station og begav sig mod forældrenes hus i byens centrum. Hun kom aldrig hjem.

Politiet gik i gang med en omfattende efterforskning, men der skulle gå mere end fem måneder før hendes lig blev fundet i en skovsø nær Borup ved Roskilde juledag.

Selv efter fundet af liget har det været meget småt med udmeldinger fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som tilsyneladende står på noget nær bar bund i en af den nyere Danmarkshistories mest omtalte drabssager.

Politi afspærrer station: Ny efterforskning i Emilie Meng-sagen
Politi afspærrer station: Ny efterforskning i Emilie Meng-sagen

Og det er stærkt bekymrende - både for politiet selv, for offentligheden, der krydser fingre for, at Emilie Mengs morder fanges og straffes, og ikke mindst for den sørgende familie.

- Det er ikke usædvanligt, at politiet kommer i en situation, hvor de sidder fast. Men det er sjældent, at man bliver stående uden spor som i denne sag. Det er et skrækscenarie for politiet, siger Finn Abrahamsen til norsk TV 2.

Han har som tidligere chef for drabsafdelingen ved politiet i Oslo efterforsket mere end 100 drabssager, indtil han gik på pension i 2007.

Emilie Mengs mor har sat huset til salg: - Kan forestille mig, det er svært at bo der
Emilie Mengs mor har sat huset til salg: - Kan forestille mig, det er svært at bo der

Finn Abrahamsen finder det især foruroligende, at politiet ikke umiddelbart har fundet afgørende spor, som peger på en mulig gerningsmand efter at Emilie Mengs lig blev fundet.

- Hvis de ikke har kunnet finde tekniske beviser, kan opklaringen blive vanskelig. Jeg tvivler ikke på, at politiet gør alt, hvad de kan for at finde gerningsmanden, men det hænder, at drab aldrig bliver opklaret, siger Finn Abrahamsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller, at de stadig efterforsker Emilie Meng-mordet 'på højtryk'. Senest blev Korsør Station søndag morgen spærret af i forbindelse med efterforskningen, ligesom en lang række andre oplysninger og mulige spor løbende bliver undersøgt og efterprøvet, lyder det.

Emilie Mengs familie lider: 'Frustrationen er meget, meget stor nu'
Emilie Mengs familie lider: 'Frustrationen er meget, meget stor nu'

- Vi arbejder på højtryk, og vi er mange folk i gang. Den her sag fylder rigtig meget. Vi får stadig henvendelser fra offentligheden og er nu oppe på omkring 700. Og vi er fortsat meget interesserede i at høre fra folk, som kan ligge inde med oplysninger. Alt bliver tjekket grundigt, og alle nye henvendelser bliver holdt op imod den efterforskning, vi i forvejen arbejder med, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som dog ikke kan fortælle om et gennembrud i den uhyggelige mordsag.

Et gennembrud, som Emilie Mengs efterladte i den grad har brug for, fortæller den pensionerede norske efterforskningsleder.

- Det er en katastrofe for dem. De ved ikke, hvad der skete med hende og uden at få svar på det, er det meget svært at komme videre med livet, siger Finn Abrahamsen.

Emilie Mengs præst taler ud: - Det var atypisk - meget atypisk
Emilie Mengs præst taler ud: - Det var atypisk - meget atypisk

Præst Anna Kluge, som er en nær ven af familien og begravede Emilie Meng den 19. januar, bekræfter, at de efterladte higer efter at få svar på, hvad der skete med hende den skæbnesvangre julinat sidste år.

- Frustrationen er meget, meget stor nu. Vi hører ikke, at politiet er på vej med bare et eller andet. Det er svært at leve med, og det er synd, at historien ikke er afrundet og afsluttet og har fundet et roligt leje for familien. De har det lige så frygteligt, som de har haft det siden juli, sagde hun til BT i slutningen af marts.

LÆS OGSÅ: Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx