Af Lars Sejr - 05/07-15 12:27; Opdateret: 05/07-15 12:39

Åh nej! Skybrud og tordenvejr rammer om få timerÅh nej! Skybrud og tordenvejr rammer om få timer

Søndag aften bliver flere dages hede afløst af skybrud og torden, som ventes at skylle ind over hele landet.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er et skybrud på vej, advarer DMI. Se i galleriet hvor galt det kan gå.

Hele Danmark får store mængder regn, når et vejrskifte søndag aften rammer. DMI har således søndag formiddag udsendt et varsel om et forestående skybrud.

Varslet gælder fra søndag aften klokken 21 til mandag morgen klokken 6.00, hvor der er udsigt til både voldsomme regnskyl og kraftig torden.

Når skybruddet sætter ind, vil der falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter, oplyser DMI.

Med de store vandmængder følger risikoen for oversvømmelse af lavtliggende områder og kældre, vand på kørebanen og oversvømmede viadukter.

Beredskabsstyrelsen opfordrer derfor danskerne til at lukke vinduer og døre og dække åbninger i bygninger med sandsække.

Desuden er det en god idé at tjekke, at udendørs afløb, riste og tagrender ikke er tilstoppede, skriver Beredskabsstyrelsen på sin hjemmeside.

Ved skybrud kan vandet stige op i toiletter og gulvafløb, og derfor opfordres folk til at have kraftig plastik eller sandsække ved hånden til at dække med.

Endelig kan den kraftige regn gøre vejene usikre, og trafikanter bør derfor holde ind til siden, hvis de fanges i et skybrud, oplyser Beredskabsstyrelsen.

Flere politikredse advarer om det voldsomme vejr på Twitter. For eksempel beder Nordjyllands Politi borgerne hjælpe naboer, der er på ferie, med at undgå skader i forbindelse med de store regnmængder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx