Af - 05/12-16 16:47

TV: Denne julesmåkage er danskernes favoritTV: Denne julesmåkage er danskernes favorit

Ny undersøgelse viser, hvilken sød julesmåkage danskerne bedst kan lide.

Vanilje, sukker, smør, æg, mandler og hvedemel. Det er alt, hvad man behøver for at lave småkagen, som er danskernes favorit i den kolde julemåned.

46 % af danskerne kan nemlig bedst lide vaniljekranse. Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov. Og at vaniljekranse har vundet danskernes hjerte, kommer ikke bag på ernæringsekspert Per Brændgaard:

- Vaniljekranse har en blid og behagelig smag, som alle kan lide. Den er samtidig den mest søde af småkagerne og nem at spise.

På undersøgelsens andenplads ligger brunkager med 34 %. Tredjepladsen tager klejnerne med 31 %:

Brunkager og klejner er mere specielle i smagen, så der vil være flere, der ikke kan lide dem. Brunkagerne er krydderi-tunge, så det kan afholde nogen fra at spise dem. Klejner har derimod en stor tyngde, som afholder folk fra dem, fortæller Per Brændgaard.

Ny undersøgelse: Denne kage kan danskerne bedst lide
Ny undersøgelse: Denne kage kan danskerne bedst lide

La Glace bager over 100 kilo vaniljekranse
Inde hos det 146 år gamle konditori La Glace i København bager de vaniljekranse året rundt. Men efterspørgslen efter de små runde kager stiger meget i den søde juletid:

- Vi bager langt over 100 kilo vaniljekranse hver december. Det er klart den småkage, vi bager flest af, for det er storfavoritten blandt turisterne og københavnerne, siger Kennet Bach Lausten, som er konditor med ansvar for småkage-bagningen hos La Glace.

For kagekonen Marianne Stagetorn Kolos, der ejer La Glace, må vaniljekransen ikke piftes op med eksempelvis citron. Den lille kage skal bages, som den altid er blevet bagt.

- En god vaniljekrans skal sjovt nok smage af vanilje. Og så skal den være sprød og sød og perfekt til en god kop stærk kaffe, fortæller Marianne Stagetorn Kolos.


TV: Sådan laver du overdådige Oreo-fiduser
TV: Sådan laver du overdådige Oreo-fiduser

TV: Sådan laver du en overdådig Oreo-kage med Nutella
TV: Sådan laver du en overdådig Oreo-kage med Nutella

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx