Af - 08/09-14 20:54; Opdateret: 08/09-14 21:35

SKAT om mærkelige rykkere: Ja, det er ulogisk - men du skal betaleSKAT om mærkelige rykkere: Ja, det er ulogisk - men du skal betale

SKAT bliver for tiden ringet op af cirka 1.000 borgere om dagen, der ikke forstår en mærkelig rykker, de har fået med posten.

storybild

SKAT udsender i disse dage omkring 10.000 rykkere dagligt. Mange er uforstående. (Billede: Polfoto)

Siden starten af august har SKAT udsendt mærkelige rykkere til cirka 10.000 danske bilejere hver eneste dag. Alle til borgere, der angiveligt skylder vægt- eller ejerafgift på deres køretøj.

I alt mangler 300.000 danske bilejere ifølge SKAT samlet at betale en milliard kroner for 2012 og 2013. Men det er først nu, der sendes rykkere ud, da det nye digitale motorregister, der blev indført i 2012. ikke er blevet klar tidligere. Det skriver Ekstra Bladet.

Eksperter: Svag kontrol fører firmaer til skattefusk
Eksperter: Svag kontrol fører firmaer til skattefusk

- De 300.000 rykkere handler om alle slags køretøjer. Biler, motorcykler, trailere og campingvogne. Og det kan være beløb, der er opkrævet via elektronisk opkrævning, PBS eller på et almindeligt girokort, forklarer inddrivelsesdirektør hos SKAT, Jens Sørensen, til avisen.

Men mange er helt uforstående over for de rykkere, der i disse dage kommer væltende med posten. Nogle ejer ikke engang den pågældende bil længere, mens andre mener, de har betalt. Hos SKAT forstår man da også godt folks undren.

- Kort sagt forstår vi godt, at det ikke virker logisk, og jeg forstår godt, at der er cirka 1000 bilejere, der hver dag ringer til os og undrer sig, siger Jens Sørensen.

Skyldte parkeringsselskab fire kroner: Røg i fængsel
Skyldte parkeringsselskab fire kroner: Røg i fængsel

Men det er borgerens egen opgave at bevise, at man har betalt - og til tiden - hvis man vil undgå at betale igen, slår han fast. Hvis man også vil undgå at betale rykkergebyrer skal man kunne bevise, at man ikke har modtaget opkrævningen tidligere.

For at gøre forvirringen komplet, har en hel del danskere så for nyligt ved en fejl fået tilbagebetalt de penge, de netop har indbetalt til SKAT. Herefter har de så modtaget endnu et indbetalingskort.

- Fejl i vores systemer bevirker, at vi fejlagtigt har udbetalt en korrekt opkrævet afgift til cirka 4.000 kunder. Det er vi meget kede af, og vi har udsendt brev til de pågældende i fredags og i dag, skriver Jens Sørensen som svar til en forvirret borger på EB.dk’s Nationen-side.

Sådan tjekker du om din forskudsopgørelse er ægte
Sådan tjekker du om din forskudsopgørelse er ægte

FDM opfordrer på sin hjemmeside folk til at klage til skat, hvis de får regninger med rykkergebyrer på, selv om de ikke tidligere har set en opkrævning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Derfor fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx