Af - 27/07-15 17:23; Opdateret: 27/07-15 17:56

Filmmagasin: John Faxe kræver sorte penge for interviewFilmmagasin: John Faxe kræver sorte penge for interview

John 'Faxe' Jensen kræver sorte penge for at stille op, lyder det fra filmmagasinet Ekko på Facebook.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Adrian Joachim)

I forbindelse med en ny film om den uventede sejr for det danske landshold i sommeren 1992, kræver John Faxe Jensen penge for at stille op til interview.

10.000 sort, eller 25.000 danske kroner med skat.

Det skriver Filmmagasinet på dets Facebook-side og overvejer i samme ombæring at starte en indsamling for at få råd til den høje pris.

Nationalhelten John Faxe vil gerne give et interview til Ekko om fodboldfilmen Sommeren ’92, hvis vi betaler ham ”10.000 kr. sort eller 25.000 kr. med skat”. Mon der er basis for crowdfunding?

Posted by Filmmagasinet Ekko on Sunday, 26 July 2015

Kravet om penge vækker dog ikke genkendelse hos hovedpersonen, der var med i '92, hvor danskernes spillede sig til et mesterskab på et wildcard.

- Det har jeg slet ingen kommentarer til, da jeg ikke ved noget om det, siger han til BT. Samtidig bekræfter han, at han har haft personlig kontakt til Filmmagasinet.

Her er Faxes nye trænerjob
Her er Faxes nye trænerjob

Filmmagasinet forklarer i et svar på dets Facebook-side, hvorfor de føler sig nødsaget til at dele informationen fra journalistikkens kulisser.

- Vi har aldrig tidligere været ude for, at en interviewperson kræver honorar, så det er nyt og en debat værd, synes vi. Er det gængs i sportsjournalistik, at aviser betaler penge for interviews? Ekko er et magasin om film og medier, som forsøger at skildre forholdene for branchen, herunder journalistik. Og vi skriver jævnligt om økonomiske forhold,

I et svar på det Ekkos Facebook-opslag forklarer magasinet, at ideen var, at John 'Faxe' Jensen skulle se den nye film om en af dansk fodbolds største øjeblikke sammen med skuespiller Esben Smed, der spiller rollen som Faxe i den nye film.

Hovedpersonen John 'Faxe' Jensen har dog svært ved at genkende magasinets udlægning af aflønning for deltagelse. Det forklarer han overfor BT.

Faxe: Laudrup har ingen samarbejdsproblemer
Faxe: Laudrup har ingen samarbejdsproblemer

- Ja, jeg har været i kontakt med magasinet, men jeg har ikke nogen kommentar ud over det. Jeg bliver først nødt til at se noget konkret, inden jeg kommer med en udmelding. Men det lyder helt vanvittigt, siger han til avisen.

Filmen om et af Danmarks største sportslige øjeblikke har premiere d. 27. august.

LÆS OGSÅ: 48-årige Faxe tilbudt comeback

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx