Af Trine Steengaard Nielsen - 23/04-18 08:38

Kendt forsvarsadvokat: Derfor er proceduren så vigtig i ubådssagenKendt forsvarsadvokat: Derfor er proceduren så vigtig i ubådssagen

Drabssagen mod Peter Madsen nærmer sig nu den afsluttende fase. Inden længe skal retten afgøre, om den tiltalte er skyldig, og hvilken straf han i så fald skal have. Men først venter den vigtige procedure.Det forklarer Henrik Stagetorn, der er advokat og partner i Stagetorn Advokater.

Henrik Stagetorn: Det betyder proceduren i ubådssagen

Flere vidner har i løbet af de seneste måneder afgivet forklaringer: elskerinder, retsmedicinerne, ubådseksperter, mens tekniske rapporter og mentalundersøgelse er blevet fremlagt.

Mandag d. 23. april vil både forsvarer Betina Hald Engmark og anklager Jakob Buch-Jepsen procedere, hvilket betyder, at de vil fremlægge deres egen samlede tolkning af bevisførelsen.

Peter Madsen er tiltalt for at have planlagt, at han under sejladsen 10. august i fjor ville mishandle og dræbe den svenske journalist Kim Wall.

Peter Madsen nægter sig skyldig i seksuelt overgreb og drab, men han har erkendt at have parteret Kim Walls lig. Peter Madsen hævder, at Kim Wall døde af kulilteforgiftning ved 23-tiden, mens han selv var på ubådens dæk, og at han den efterfølgende morgen i en form for choktilstand parterede liget.

Retssagen mod Peter Madsen begyndte d. 8. marts 2018, og der forventes dom i sagen onsdag den 25. april 2018.

Øverst i videoen kan du høre forsvarsadvokat Henrik Stagetorn forklare, hvorfor proceduren er så vigtig i ubådssagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert: Magnussens...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
LIGE NU: Menneskejagt i gang - flere...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx