Af Lars Dinesen - 04/04-14 23:27

Thorning efter møde: Der er grundlæggende opbakningThorning efter møde: Der er grundlæggende opbakning

Statsministeren afviser, at der var den store uenighed på fredagens møde med baglandet.

storybild

Helle Thorning til møde i Socialdemokaternes hovedbestyrelsesmøde i Svendborg fredag. Det er blandt andet kredsformændenes kritik af partitoppen, som er i fokus. (Billede: Polfoto/Mads Hansen)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blev mødt af kritiske røster på mødet med hovedbestyrelsen og kredsformændene fredag aften. Men hun oplevede også opbakning til den linje, ledelsen har lagt.

Det forklarer hun efter mødet, der varede tre timer. De første tre kvarter aflagde hun såkaldt politisk beretning, hvor hun også adresserede og accepterede kritikken, hvorefter debatten gik i gang.

Thorning til sure kammerater: Sæt pris på vores retning
Thorning til sure kammerater: Sæt pris på vores retning

- Vi diskuterede stille og roligt, og vi behøver ikke være 100 procent enige om alting.

- Men der er en grundlæggende opbakning til, at Socialdemokraterne har fået styr på dansk økonomi i modsætning til, hvad de borgerlige havde, at vi har tilrettelagt den økonomiske politik, så vi har råd til at investere i vores velfærd, siger hun.

Mette F forsvarer Thorning: Stop den ensidige kritik
Mette F forsvarer Thorning: Stop den ensidige kritik

Mødet lå i kølvandet på heftig kritik af partiets linje og Helle Thorning-Schmidts rolle som leder for partiet fra flere lokalformænd.

Kritikerne har fremhævet salget af dele af Dong til investeringsbanken Goldman Sachs, regeringens linje i sagen om udbetaling af børnecheck til EU-borgere, sænkelse af selskabsskatten og reformen af dagpengene som områder, hvor Socialdemokraterne har lagt en forkert linje.

Socialdemokrater vil af med Thorning inden næste valg
Socialdemokrater vil af med Thorning inden næste valg

Men Thorning fremhæver i stedet regeringens indsats overfor social dumping, afskaffelsen af kontanthjælpsloftet og, at man stadig er indstillet på at have offentlig vækst for at styrke velfærdssamfundet.

Hun tror ikke, at man kan gøre alle tilfredse.

- Jeg tror altid, at der vil være nogen, der ikke er 100 procent enig i vores politik. Sådan vil det altid være i et stort parti.

- Og det kan vi sagtens leve med, men langt de fleste er enige i den retning, vi har lagt for Danmark, og de kan jo se, at den er helt anderledes end den, de borgerlige ville have lagt, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx