Af Simone Augusta Lundt - 01/01-18 22:42; Opdateret: 02/01-18 06:50

Godt nyt til danskerne: 'Vi vil blive lidt rigere i 2018'Godt nyt til danskerne: 'Vi vil blive lidt rigere i 2018'

2018 er skudt i gang, og der er formentlig opture og nedture i vente for de fleste. Alligevel mener 45 procent af danskerne, at deres liv bliver bedre i det nye år end det sidste, det viser en ny YouGov undersøgelse.

storybild

Arkivfoto.

»Folk oplever i øjeblikket, at deres privatøkonomi bliver bedre og bedre, så er det svært at sige andet, end det er god økonomiske tider. 2017 var et godt år økonomisk, og det ser ud til at fortsætte. Vi vil blive lidt rigere i 2018. Der er god grund til at være økonomisk optimistisk,« siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian.

Der er flere jobs at hente i det nye år, billige lån og boligpriserne stiger. Økonomien kører på skinner i hele Europa. Louise Luxhøi specialiserer sig i lykke og er forfatter til bogen 'Mental topform', hun forklarer optimismen for det nye år er helt normalt.

Læs også: Claire vågnede op 120 millioner kroner rigere: 'Burde jeg forlade landet?'

»Årsskiftet inviterer til en ny start, og det er en god påmindelse om at kigge på sit liv fra et fugleperspektiv. Er du på vej i den retning, du gerne vil, og er du glad for det du gør? Det er en ny chance, og det er godt, vi er optimistiske,« siger Louise Luxhøi.

De unge mellem 18 og 29 er mest optimistiske, 58 procent af dem forventer et bedre 2018, mens de ældre mellem 60 og 74 er mindst optimistiske, da kun 28 procent af de ældre forventer det samme.

Louise Luxhøi forklarer vejen til lykke findes i fem faktorer. Engagement i sit arbejde eller i en hobby, stærke relationer, taknemmelighed, en større mening med livet og opnåelige mål.

Sådan får du et godt 2018

1.     Boost dit håb. Håb er den stærkeste kraft for, at du får handlet på dine drømme. Så læg mærke til, hvad du er håbefuld omkring. Lav evt. en håb-dagbog, hvor du hver dag skriver en ting ned, som du er håbefuld omkring.

2.     Lad ikke en fiasko definere dig. Det er jo ikke altid, vi lykkes med det, vi gerne vil og slet ikke i første forsøg. Hvis du har haft en fiasko eller nogen kritiserer dig, så se dette som hjælp til at lære noget nyt eller brug muligheden til at spørge nogen om hjælp.

3.     Find en cheerleader. Hvis du har nogen i dit liv, som tror på dig, og som du har tillid til, så kan dette være med til at øge din tillid til dine egne evner. Det vil forstærke dit selvværd og give dig mere mod til at kaste dig ud i nye ting og skabe meget større drømme end du tidligere har turde.

Kilde: Louise Luxhøi.

Undersøgelsen er baseret på interview med 1012 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 15. - 17. December 2017. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 3,1% (procentpoint).©YouGov for MetroXpress.

LÆS OGSÅ: Han gjorde rent i sin bil: Opdagede han noget, der gjorde ham fem millioner rigere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Nye dokumenter kommet frem: Kan...
bt.dk
Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx