Af - 21/01-14 11:59

Nyt forslag: Skal 17-årige kunne tage kørekort?Nyt forslag: Skal 17-årige kunne tage kørekort?

Folketingets højre side vil lade danskerne køre bil allerede som 17-årige, hvis de har en erfaren bilist ved deres side.

storybild

Fremover skal 17-årige have lov at køre bil, hvis det står til den borgerlige fløj i dansk politik. Forslaget skal til afstemning i Folketinget i dag. (Billede: Polfoto/Miriam Dalsgaard/arkiv)

I dag skal man være 18 år, for at køre bil i Danmark, men den grænse skal fremover sættes et år ned, hvis det står til partierne Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance på Christiansborg.

- Vi synes, at vi skal udnytte de gode erfaringer, som Tyskland har gjort sig med at lade 17-årige bilister køre det første år med en erfaren trafikant på passagersædet. For det har altså haft en god effekt i form af 20 procent færre alvorlige ulykker blandt unge bilister, siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen til Berlingske Nyhedsbureau.

S: Hash skal koste kørekortet, punktum
S: Hash skal koste kørekortet, punktum

De fire partier fremsætter i dag et beslutningsforslag i Folketinget, men det er ikke alle i blå bloks bagland, der er lige begejstrede. Konservativ Ungdoms landsformand undrer sig således over forholdet mellem de forskellige aldersgrænser på Twitter:


Socialdemokraterne er heller ikke begejstrede for forslaget, fortæller partiets retsordfører Trine Bramsen til TV Nyhederne. Hun mener ikke, at man kan sammenligne Danmark og Tyskland, fordi køreuddannelserne og bilkulturen er forskellige, og fremhæver, at Rådet for Sikker Trafik afviser idéen om kørekort til 17-årige.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx