Af - 23/06-15 17:21; Opdateret: 23/06-15 17:35

Danske Chris i livsfare efter han røg vandpibeDanske Chris i livsfare efter han røg vandpibe

18-årige Chris Rosenberg Hansen besvimede og blev indlagt med kulilteforgiftning efter få sug på vandpibe.

Bildstrecke im Grossformat »

Nogle enkelt sug på en vandpibe bragte forleden Chris Rosenberg Hansen fra Føllenslev på Vestsjælland i livsfare.

Den 18-årige gymnasieelev befandt sig hjemme hos sine bedsteforældre i Kalundborg, da han tændte op i kullene på sin medbragte vandpibe.

- Jeg tog en fem-ti sug, men lagde mærke til at det smagte mere af kul end tobak. Pludselig blev jeg svimmel og fik stærk hjertebanken. Så rejste jeg mig efter et glas vand, men besvimede så og væltede ind over mine bedsteforældres spisebord, fortæller Chris Rosenberg Hansen, der har haft vandpiben i lidt over et år og har røget jævnligt på den.

Se galleri øverst i artklen!

Eksperter: Mindre farlige smøger kan få flere til at ryge
Eksperter: Mindre farlige smøger kan få flere til at ryge

Lagt i trykkammer
Bedsteforældrene kom i samme øjeblik Chris Rosenberg Hansen til undsætning og ringede efter en ambulance, der kørte ham til Holbæk Sygehus.

Her konstaterede lægerne, at kulilteindholdet i den 18-åriges krop var faretruende højt, og hans hjerterytme var unormal. Han blev derfor sendt videre til Rigshospitalet, hvor han lå indlagt i to døgn og ad flere omgange blev lagt i trykkammer, så kulilten i hans blod kunne forsvinde igen.

- Jeg var meget nervøs og chokeret, fortæller Chris Rosenberg Hansen.

Ved indlæggelsen svarede mængden af kulite i hans krop til det, man finder hos folk, der har forsøgt at begå selvmord ved at gasse sig selv i en bil, lød beskeden fra sygehuspersonalet.

E-cigaretter hitter hos skolebørn
E-cigaretter hitter hos skolebørn

Døden nær
- Min læge sagde, at de ikke havde oplevet det før med folk, der har røget vandpibe, og at jeg helt klart havde været død, hvis ikke mine bedsteforældre havde været tilstede.

Han opfordrer andre unge til at være forsigtige, hvis de vil ryge vandpibe. Samtidig fortæller han, at episoden har fået flere af hans venner til helt at skrotte vandpibe-rygning.

Kiosker sælger cigaretter enkeltvis til skolebørn
Kiosker sælger cigaretter enkeltvis til skolebørn

'Forræderisk' rygning
Projektchef hos Kræftens Bekæmpelse, Niels Them Kjær, har ikke før hørt om tilfælde med kulilteforgiftnig med vandpiber. Han fotæller dog, at mange kan få det fysisk dårligt af at ryge vandpibe, fordi mængden af kulilte og nikotin ifølge Niels Them Kjær er 'forræderisk højt.'

- Vandpiber smager og dufter sødt og uskyldigt som slik. Men i virkeligheden får man meget mere kulilte ind i kroppen, end hvis man røg cigaretter, fortæller Niels Them Kjær.

TV: De tester folks ecstasy for at advare dem mod farlige stoffer
TV: De tester folks ecstasy for at advare dem mod farlige stofferLÆS OGSÅ: Mindre sprut og stoffer: De unge er blevet mere artige

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx