Af Heidi Pedersen - 23/09-17 13:20

Signe siger fra: Jeg vil have lov til at barbere mig under armeneSigne siger fra: Jeg vil have lov til at barbere mig under armene

KLUMME: Barber dig under armene, kvinde!

storybild

Det er blevet trendy at gro hår under armene - men en ung kvinde gør i et debatindlæg i Berlingske op med den politisk korrekte trend. (Billede: Asger Ladefoged)

Pædagogmedhjælper Signe Wulf Tulinius har skrevet et debatindlæg i Berlingske, hvor hun gør op med behårede budskaber fra 'politisk korrekte kvinder'

Hun er træt af at læse debatindlæg fra debattører, der mener, at vi er underlagt nogle samfundsnormer, der gør, at vi barberer os under armene.

»Det er nu engang blevet den politisk korrekte holdning at gro det pokkers hår under armene. Derved viser man, at man ikke vil underlægge sig de kropsidealer, samfundet har opsat gennem mange år. Men hvad med os, der har underlagt os lige præcis den norm, der hedder: Barber dig under armene, kvinde! Det er en norm, der giver mening for mig. Jeg kan godt lide ikke at lugte under armene og kunne tage armene over hovedet i en situation, der byder mig det – når jeg f.eks. hoverer, fordi jeg er en sej kvinde, der har vundet i bordfodbold) – uden at vifte med hår under armene,« skriver den unge kvinde i Berlingske.

Tidligere har hår under armene typisk været opfattet som noget, der blev dyrket af kvinder, der ikke går op i deres udseende eller sex-appeal. Enten ud fra et feministisk perspektiv eller ud af ren mangel på interesse. Men i de senere år er flere kvinder - kendte som ukendte - begyndt at flashe deres hår under armene som en modreaktion på tidens trend om slet ikke at have hår i skridtet, på benene eller under armene.

På det sociale medie Instagram kan man endda under hashtagget #pithaidontcare (ligeglad med hår under armene, red.) finde stolt poserende kvinder med udsigt til armhuler, hvor alt fra stubbe til buske gror.

Signe Wulf Tulinius opfordrer da også de mange debattører, der skriver om hår under armene, til at vise sig selv i virkeligheden frem for at nøjes med at skrive om det i blog- og debatindlæg. Ifølge hende er det især 'unge kvinder fra nogenlunde det samme samfundslag, som har gået på højskole og elsker planter og kunst', der er afsendere på det politisk korrekte budskab til unge kvinder.

»Hvis man i stedet for at skrive endeløse artikler om emnet, tog ned på grillbaren, smed jakken, og hovsa, de små hår tittede kortvarigt frem, og at to unge piger iført Dr. Denimbukser, Vero Moda-top og læderjakke var vidne til denne sindsoprivende begivenhed, så ville det måske sætte en tanke i gang hos pigerne. At måske er det helt okay og endda normalt at se armhulehår hos kvinder. Jeg tror mere på denne subtile fremgangsmetode frem for at råbe op i debatindlæg…,« skriver Signe Wulf Tulinius.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere sportsstjerne blev mobbet...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Aktivt seniorliv øger behovet for...
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx