Af - 24/11-15 11:04; Opdateret: 24/11-15 11:15

Muslimsk mand nægtede at give hånd til kvindelig chef - nu får han erstatningMuslimsk mand nægtede at give hånd til kvindelig chef - nu får han erstatning

En muslimsk mand blev forskelsbehandlet, da han ikke fik et jobtilbud, fordi han ikke ville give sin chef et håndtryk. Det har Ligebehandlingsnævnet besluttet.

storybild

(Billede: Borberg Thomas)

En taxachauffør er blevet erkendt 10.000 kr. i erstatning, efter at han ikke er kommet i betragtning til en stilling, fordi han nægtede at give sin kvindelige chef hånden. Det skriver BT.

I en årrække har manden, der er muslim og født og opvokset i Danmark, gennem en vognmand været ansat i taxaselskabet 4x35. Da selskabet i januar ledte efter ti chauffører til betroede stillinger, var han blandt de indbudte til et møde, hvor han altså nægtede at give hånd til den kvindelige chef. I stedet klappede han hende på skulderen og forklarede, at han ikke gav hånd til kvinder af religiøse årsager.

TV: Muslim uddeler krammere i Aarhus - se hvordan folk reagerer
TV: Muslim uddeler krammere i Aarhus - se hvordan folk reagerer

Chaufføren fik efterfølgende at vide, at han ikke kunne komme i betragtning til stillingen. Han fik at vide, at det blandt andet var hans modvilje til at give hånd til kvinder, der gjorde ham uegnet til at bestride stillingen. Han beholdt dog sit job som almindelig taxachauffør.

Stillingen går ud på at tage imod ‘særlige kunder’ i Københavns Lufthavn og følge dem til deres taxa. Det fremgik bl.a. af stillingsopslaget, at man skulle være 'serviceminded' og 'profilbeklædt' - altså pænt påklædt.

Muslimsk kvinde hyldes: Giver genialt modsvar til Donald Trump
Muslimsk kvinde hyldes: Giver genialt modsvar til Donald Trump

Chaufføren mener, at der er tale om forskelsbehandling på grund af hans religion, og nu har Ligebehandlingsnævnet tildelt ham 10.000 kr. i erstatning.

Formand for Ligebehandlingsnævnet Tuk Bagger understreger overfor BT, at nævnet udelukkende skal tage stilling til juraen, og i denne sag er der ingen tvivl om, at det er chaufførens modvilje til at give kvinder hånden, der gør, at han er blevet fravalgt til stillingen. Dermed er han blevet forskelsbehandlet på grund af sin religion.

Uskyldig mand blev photoshoppet om til Pariser-terrorist
Uskyldig mand blev photoshoppet om til Pariser-terrorist

- Men hvis vi nu fik en klage fra en kvinde, fordi taxachaufføren ikke ville give hende hånden, så ville vi naturligvis også behandle den, siger hun til BT.

Taxa 4x35 ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men i stedet for at udbetale kompensation til chaufføren har selskabet valgt at få sagen forelagt kammeradvokaten.

LÆS OGSÅ: TV: - Jeg vil give den positive historie videre

LÆS OGSÅ: Fire ud af ti danske muslimer: Loven bør bygge på Koranen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx