Af Agnete Finnemann Scheel - 27/01-16 07:12; Opdateret: 27/01-16 10:39

Den første dansker er smittet med zika-virusDen første dansker er smittet med zika-virus

Den første danske turist har fået konstateret en infektion med den frygtede zika-virus, som er under mistanke for at kunne give fosterskader. Det erfarer DR Østjylland.

Bildstrecke im Grossformat »

Den første danske turist har fået konstateret en infektion med den frygtede zika-virus, som er under mistanke for at kunne give fosterskader. Det oplyser overlæge og professor på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard.

- Det er en yngre mand, så altså naturligt nok ikke en, der er i risiko for at have problemer for sit foster, siger han.

For tiden er der et udbrud af zika-virus i Syd- og Mellemamerika, og den danske mand havde da også rejst i netop Syd- og Mellemamerika og er nu indlagt til ambulant behandling på Aarhus Universitetshospital.

Den danske mand ankom på Infektionsmedicinsk Afdeling med influenzalignende symptomer som feber, hovedpine og muskelsmerter, og en undersøgelse viste tirsdag aften, at danskeren er smittet med zika-virus.

Professor forventer at se flere zika-smittede danskere
Professor forventer at se flere zika-smittede danskere

Lars Østergaard understreger dog, at mandens tilstand er god.

- Vi har undersøgt ham, og sikret os, at han nu har det godt. Det har han bestemt, så han er sendt hjem igen.

Zika-virus smitter gennem Aedes-myg, og smitten kan gives videre fra mor til foster, eller under barnets fødsel. Derudover er der også rapporteret enkelte tilfælde af seksuelt overført smitte.

Der er dog ikke risiko for et udbrud herhjemme, siger Lars Østergaard. Især fordi myggen ikke findes herhjemme. Han forventer dog stadig, at flere danskere vil blive smittet med den frygtede zika-virus.

Tre briter er smittet med den farlige zikavirus
Tre briter er smittet med den farlige zikavirus

- Det, vi kommer til at se, er præcis som i dette tilfælde; at nogen har rejst i de områder, hvor sygdommen findes og bliver syge.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide kvinder udskyder rejser til Syd- og Mellemamerika.

LÆS OGSÅ: Brasilien vil bekæmpe farlig zika-virus inden OL

LÆS OGSÅ: Gravide danskere bør genoverveje tur til Sydamerika

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx