Af - 26/03-14 09:25; Opdateret: 26/03-14 10:06

DF: To-sproget skole er en ulykke for DanmarkDF: To-sproget skole er en ulykke for Danmark

Forældrene er blandt de helt store syndere i problematikken, fortæller Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen til metroxpress

storybild

Skolen er tidligere blevet kåret som Danmarks dårligste. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Som mx.dk tidligere skrev har Tovshøjskolen i Aarhus ikke nogen etnisk danske elever tilbage. Der er altså tale om en rent 'to-sproget' skole.

Det kalder Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, for en 'ulykkelig situation'.

Folkeskole er nu helt uden etniske danskere
Folkeskole er nu helt uden etniske danskere

- Indvandrerforældre vil gerne have, at deres børn kommer på danske skoler med dansk kultur, og at de får en dansk værdiopdragelse, og det er jo i princippet positivt nok, siger han til mx.dk og fortsætter:

- Danske forældre vil bare ikke have, at deres børn går i skoler, hvor der for eksempel er 80 procent muslimer, og den tendens ser vi også hos nogen indvandrerforældre i f.eks. Vollsmose. Problemet er, at folkeskoler med mange mellemøstlige børn falder mærkbart i fagligt niveau, fordi de har så dårlige danskkundskaber. Det ved vi fra forskellige undersøgelser.

SF-profil: DF er jo i stil med Hitler
SF-profil: DF er jo i stil med Hitler

Professor i pædagogik Niels Egelund har tidligere sagt til mx.dk, at man burde lukke skolen og fordele børnene på andre skoler, men det mener Ahrendtsen ikke er løsningen.

Først og fremmest skal børnenes forældre stramme op.

- De interesserer sig ikke en døjt for at lære dansk, og hvis de ikke gider at lære dansk, så kan børnene jo heller ikke, siger undervisningsordføreren til mx.dk.

Derudover peger han på den danske integrationspolitik som den anden store synder i problematikken.

- Hvis vi ikke stopper det (indvandringen, red.) vil vi få disse indvandrerskoler, og det er en ulykke for landet. Så får vi dette parallelsamfund, som ingen ønsker.

DF-top: Stop muslimsk indvandring
DF-top: Stop muslimsk indvandring

Han oplyser dog, at DF ikke går ind for at sprede skolebørn ved magt.

Hos Enhedslisten mener man heller ikke at skolen bør lukkes:

- Jeg håber, man i Aarhus Kommune får prioriteret modersmålsundervisning på den skole, for vi ved, at det styrker de to-sprogede elevers færdigheder i dansk og matematik, siger undervisningsordfører Rosa Lund fra Enhedslisten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx