Af Lars Dinesen - 16/11-15 14:44

Studerende frygter en endnu strammere spændetrøjeStuderende frygter en endnu strammere spændetrøje

Ifølge de studerende vil regeringens forslag til ændring af fremdriftsreformen skabe flere barrierer.

storybild

Arkivfoto. Studerendes demonstration fra slutningen af oktober. 34 organisationer med interesse i et st¾rkt uddannelsessystem har pŒ baggrund af Venstres forslag om at spare 8,7 milliarder pŒ uddannelse dannet initiativet ÒUddannelsesalliancenÓ som holdte demonstration i K¿benhavn og Aarhus. If¿lge initiativet selv var der 30000 i KBH og 10000 i Aarhus. (Billede: Davali Philip)

- Hvis det bliver vedtaget, så bliver fremdriftsreformen faktisk værre, end den er nu.

Det siger formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, efter at regeringen og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) er kommet med seks forslag til ændringer af den udskældte fremdriftsreform.

Formålet med reformen er at få de studerende hurtigere igennem studiet.

Blandt de seks ændringer er et udspil om, at universitetet skal have mulighed for at fastlægge et løbende studieaktivitetskrav i form af et bestå-krav på op til 60 ects-point per studieår på alle eller på enkelte uddannelser.

SF vil skaffe lavere husleje til byens unge
SF vil skaffe lavere husleje til byens unge

Og det er som at hive et tidligere forslag op fra graven, mener Yasmin Davali. Hun påpeger, at der tidligere har været tale om et aktivitetskrav på 45 ects-point, men det protesterede folk kraftigt imod, og så blev det trukket i land.

- Lige nu bliver der lagt op til at give universiteterne mulighed for at sætte aktivitetskrav på 60 ects-point, og det betyder altså i værste fald, at hvis ikke du består 60 ects-point om året, så bliver du smidt ud, siger Yasmin Davali.

- Vi har søgt et mere fleksibelt uddannelsessystem, og nu lægger regeringen op til, at det skal være sværere at tage en uddannelse. Der kommer ekstra barrierer.

Ifølge Danske Studerendes Fællesråd er det fint, regeringen vil gøre det nemmere for iværksættere, men det bør i stedet være for alle studerende. Ændringerne vil skabe mere social ulighed i uddannelsessystemet, mener de.

- Der bliver lagt op til en fremdriftsreform som en sorteringsmekanisme, der gør det sværere at tage en uddannelse, og det skader den sociale mobilitet i endnu højere grad.

Regeringen vil ændre udskældt fremdriftsreform
Regeringen vil ændre udskældt fremdriftsreform

Ifølge en pressemeddelelse fra ministeren er det netop for at løsne spændetrøjen for de studerende, at der nu kommer ændringer.

- Reformen har været en bureaukratisk spændetrøje for både universiteterne og de studerende. Det vil regeringen lave om på. Men intentionen om, at studerende skal være aktive under deres studier, skal vi holde fast i, står der blandt andet.

Men det er ikke godt nok, mener Yasmin Davali:

- Der er behov for, at ministeren bliver mindet om, hvilke konsekvenser det her får.

LÆS OGSÅ: Studerende bliver boende hjemme hos mor og far

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx