Af Maria Cuculiza og Jeppe Findalen - 14/10-16 15:24

Sundhedsministeren går nu ind i sag om død treårig drengSundhedsministeren går nu ind i sag om død treårig dreng

Sundhedsminister Sophie Løhde( V) vil nu have undersøgt en treårig drengs tragiske død efter et astmaanfald på Bornholm.

storybild

(Billede: Scanpix)

Sundhedsminister Sophie Løhde( V) vil nu have undersøgt en treårig drengs tragiske død efter et astmaanfald på Bornholm. Øens akutlægebil holder i garage på tredje måned, selvom Region Hovedstaden har fået en ny bevilling.

- Jeg vil nu bede Region Hovedstaden om en redegørelse, så vi blandt andet kan få svar på, hvorfor akutlægebilen, som regeringen og partierne bag finansloven har givet økonomisk støtte til, endnu ikke er taget i brug på Bornholm, lyder det fra Sophie Løhde efter at metroxpress i går beskrev den ulykkelige sag.

Bornholm uden akutlægebil: Treårig dreng døde af astmaanfald
Bornholm uden akutlægebil: Treårig dreng døde af astmaanfald

Den lille dreng blev hentet af en almindelig ambulance i hjemmet i Nexø og kørt de 30 kilometer til øens hospital i Rønne. Men ved ankomsten til hospitalet stod drengens liv ikke til at redde.

Drengens død kan være en uheldig konsekvens af, at Bornholms akutlægebil holder parkeret i en garage, mens man venter på en ny bevilling.

Peter Berlac, enhedschef for præhospital akutmedicin i Region Hovedstden bekræfter forløbet overfor metroxpress:

- Det er korrekt, at man ikke have en akutlægebil til rådighed. Det betød, at det pågøldende barn ikke tidsnok tik den lægelige behandling han havde brug for, siger Berlac, som dog understreger, at han ikke kan sige om drengen ville have overlevet hvis man havde haft en akutlægebil i drift.

Bevillingen til akutlægebilen på Bornholm udløb 31. juli. Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti givet tilsagn om en ny bevilling, men akutlægebilen ventes alligevel først i drift igen 1. november. Og sundhedsminister Løhde er ikke tilfreds med at lægebilen fortsat er i garage:

- Det er helt afgørende, at borgere overalt i Danmark kan være trygge ved, at de kan få hurtig hjælp, hvis de pludselig blive syge. Derfor har Folketinget også blandt andet bevilget 20 mio. kr. til akutlægebiler på Bornholm og i Nordjylland, kritiserer hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx