Af - 25/01-16 16:17; Opdateret: 25/01-16 16:29

Så lang tid går der før vi bliver trætte af sex med kærestenSå lang tid går der før vi bliver trætte af sex med kæresten

Der går kun et år, før vi begynder af blive træt af sex med vores partner. Det viser en ny stor undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet her er der gode råd til at undgå "pligtsex".

Når vi er nyforelskede og kærligheden sprudler, kan det mærkes på sexen i soveværelset. Men allerede efter et år, begynder vi at holde mindre af sex med vores partner, viser en ny stor undersøgelse.

I undersøgelsen fra Ludwig Maximilian Universitet i München, blev mere end 3.000 deltagere bedt om at angive, hvor tilfreds de var med den sex de og deres partner havde. Det viste sig, at tilfredsheden steg i løbet af det første år, hvor den efterfølgende faldt for aldrig at blive den samme.

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen mener ikke, det er, fordi vi stopper med at elske vores partner. Det handler om, at vi bliver dovne.

- Det kan der selvfølgelig være mange mulige forklaringer på. Men det handler i bund og grund om, at vi stopper med at gøre os umage. Vi begynder at hviler på laurbærrene, når vi ved, hvad der virker seksuelt, forklarer sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen.

Hvor mange har du 'lavet'? Det perfekte antal sexpartnere afsløret
Hvor mange har du 'lavet'? Det perfekte antal sexpartnere afsløret

Studiet i seksuel tilfredsstillelse, som blev udgivet i magasianet Archives of Sexual Behavior, viste samtidig, at børn og ægteskabet ikke har betydning for, hvad vi synes og sexlivet. Og ifølge Signe V. Bentzen handler det om, vores mentalitet, hvis vi ikke vil havne i seksuelt dødvande.

- Det handler om de følelser og den energi, vi tager med ind i soveværelset. Der er en risiko for, at vi bare gør, hvad der virker. Og så bliver det sådan noget aftalt 'lørdags-sex', som slet ikke er eksperimenterende. Så bliver det bare effektivt, og det er typisk ikke spændende, forklarer sexologen.

10 frække sexfantasier der er MEGET sværere end de ser ud til
10 frække sexfantasier der er MEGET sværere end de ser ud til

Hvis du vil undgå den kedelige sex efter bare ét år, er det nødvendigt, at du prøver at eksperimentere med din partner, som I gjorde i begyndelsen af forholdet.

- Vi skal presse os selv lidt mere. I starten når vi er forelskede, laver vi ikke andet end at eksperimentere, men det skal vi fortsætte med at gøre. Måske kan man søge grænser ved at give et lille smæk i måsen, så det bliver lidt farligt og nyt, råder sexologen, som understreger, at det kan være nødvendigt at tale om, hvad der sker i soveværelset.

- I begyndelsen skyder vi os ind på, hvad den anden godt kan lide. Men det er de færrest, som taler om det. Hvad vi kan gøre bedre, hvad den anden godt kan lide og ikke lide. Og det kan blive et problem i længden. Går vi stille rundt for længe, ender vi med at blive bange for at støde eller såre den anden, og så kan det blive nødvendigt at gå til sexolog og få hjælp, forklarer Signe V. Bentzen.


LÆS OGSÅ: Kondomet springer: Unge kender ikke deres størrelse

LÆS OGSÅ: Mænd afpresset for at ville have sex med mindreårige

LÆS OGSÅ: Ny kalorieberegner: Så mange kalorier forbrænder du på sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx