03/01-14 23:11

Spindoktor vidste, at Vilhelmsens millionløfte var et problemSpindoktor vidste, at Vilhelmsens millionløfte var et problem

Et notat afslører, at Anette Vilhelmsens spindoktor var klar over, at socialministerens millionløfte til Lisbeth Zornig kunne skabe problemer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Socialminister Annette Vilhelmsens (SF) millionløfte til Lisbeth Zornig Andersen er 'noget uhensigtsmæssigt' og 'kan give problemer'.

Ekspert: SF-overlevelse hænger i en tynd tråd
Ekspert: SF-overlevelse hænger i en tynd tråd

Det var erkendelsen i Socialministeriet allerede dagen efter, det omstridte løfte om 'en million til dig' var blevet afgivet i sommer foran et tv-hold på en markedsplads i Odense.

Det afslører et hidtil ikke omtalt notat om en yderst central telefonsamtale i sagen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Ministerens spindoktor, Jan Alder, har indtil videre afvist at forklare over for pressen, hvad der præcist blev sagt i telefonopkaldet.

EL: Vilhelmsen ryger hvis million var aftalt spil
EL: Vilhelmsen ryger hvis million var aftalt spil

Og det kan der være en god grund til, mener flere politikere på Christiansborg. Ifølge notatet ringer Jan Alder nemlig personligt til Lisbeth Zornig for at få 'konfirmeret forløbet af snakken' mellem sin egen minister og Lisbeth Zornig.

Samtidig afslører notatet, at spindoktoren over for Zornig bemærker, at 'udtalelsen fra ministerens side jo kan give problemer, fordi ministeren med sin udtalelse muligvis har formuleret sig noget uhensigtsmæssigt'.

Analytiker: Zornig-sag er alvorlig for Vilhelmsen
Analytiker: Zornig-sag er alvorlig for Vilhelmsen

Venstres Jakob Engel-Schmidt mener, at det nye notat afslører, at ministeren overhørte advarsler fra både sine embedsmænd og sin særlige rådgiver. I sin redegørelse til Folketingets socialudvalg i december nævnte ministeren heller intet om samtalen mellem spindoktoren og Zornig, hvilket også vækker kritik på Christiansborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx