Af - 09/04-17 10:30

Har taget nettet med storm: Emma på 3 år og William på 6 år handler ind til påskefrokostHar taget nettet med storm: Emma på 3 år og William på 6 år handler ind til påskefrokost

Påsken står for døren. Det betyder for manges vedkommende, at der skal handles ind til det helt store påskebord, med hvad dertil hører af æg, rejer, sild og lidt sødt til ganen.

Men hvad ville der ske, hvis man droppede al indkøbsstress og i stedet sendte sine børn afsted til supermarkedet for at klare det hårde arbejde?

Den idé har supermarkedskæden Føtex eksperimenteret lidt med, og i en ny video ser man, hvordan William på seks år og hans lillesøster Emma på tre år er sendt alene i Føtex for at handle ind til årets påskefrokost.

De to skal hele supermarkedet rundt og have fat i alt fra et godt rugbrød fra bageren til tomater og rejer.

11-årig pige skriver det sødeste takkebrev til politiet: - Jeg kan ikke takke jer nok
11-årig pige skriver det sødeste takkebrev til politiet: - Jeg kan ikke takke jer nok

Blandt andet tomaterne er ikke helt nemme at finde, og Emma må derfor flere gange kalde på dem. Ved fiskehylden vælger William de rejer, der ligger i lage, for som han forklarer sin lillesøster:

»Der er vand, for at de overlever.«

Føtex har delt videoen med søskendeparret på forretningens Facebook-side, og fredag eftermiddag er den set mere end 229.000 gange, mens den er liket mere end 5.600 gange og delt over 1.200 gange.

Ideen til videoen er inspireret af påsken som højtid, der både er en langstrakt tradition, men samtidig en højtid hvor der er mulighed for at give det hele sit eget præg.

Bedstemor fik forkert nummer: Hendes svar er genialt og sødt
Bedstemor fik forkert nummer: Hendes svar er genialt og sødt

»Vi kom på ideen ud fra et overordnet tema om, at påsken er en højtid, hvor du kan forene det traditionelle påskebord med fornyelse, og den modsætning der er i tradition og fornyelse synes vi er fed at fortælle ved at bede dem, der ser videoen, om at tænke over, hvad der egentlig ville ske, hvis de sendte børnene af sted i supermarkedet,« forklarer Hans Tosti, der er head of social i Dansk Supermarked Group.

Emma på tre år og William på seks år er ikke børneskuespillere, og derfor er de også bare blevet sendt i Føtex uden andre instrukser, end at de skulle handle de ting, de fik på sedlen.

Sødt! Forældre får tatoveret børns tegninger
Sødt! Forældre får tatoveret børns tegninger

»De bliver sat i nogle situationer, og så er det deres egne reaktioner, vi har filmet. Vi har ikke sagt, at nu skal de tage en dåse rejer og sige det og det - de gør det bare. Så for vores hold har det også været super sjovt at følge dem. Når Emma kalder på tomater, så gør hun det jo, fordi det er det, man gør, når man ikke kan finde ting,« forklarer Hans Tosti.

Han har også selv et bud på, hvorfor den lille film er blevet taget så varmt imod på sociale medier.

»Jeg tror, at så mange har reageret, fordi man går med på præmissen og forestiller sig, at det er ens egne børn, der handler,« siger Hans Tosti.

Mere end 2.000 mennesker har kommenteret videoen på Facebook, og flere forældre påpeger netop, hvordan de lige kunne forestille sig deres egne børn i samme situation.

'Oork SØDESTE! Tror jeg mine unger skal fremover! De handler garanteret bedre ind end deres far' skriver Julie Holmgaard Thomsen, mens andre forældre roser William og Emma og påpeger, at deres egne børn nok ikke kunne gøre det lige så godt.

'De er da bare så gode til at handle. Jeg er ikke sikker på det samme ville komme i vores vogn, hvis vores skønne børn skulle købe ind,' skriver Kristina Skorá.

Se hele videoen øverst i artiklen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

SKAM-instruktør vækker opsigt med...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Her får du fritidshuse med havudsigt...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx