Af - 18/05-16 16:54

Danske Sada: - Jeg lever som dukkeDanske Sada: - Jeg lever som dukke

Hele sit liv har Sada følt sig forkert, indtil hun for nogle år siden valgte at ligne en dukke. I dag kunne hun aldrig drømme om at gå i jeans og t-shirt.

Bildstrecke im Grossformat »
Sada Vidoo bruger omkring 3.000 kroner om måneden på de store, dyre kjoler, men hun går også på mange vintagemarkeder for at få kjolerne billigt. Sada Vidoo går dog ikke kun i det bløde, lyserøde look: - Jeg kan være alle afskygninger af en dukke. Nogle gange er jeg en rockdukke, der går med sort make-up. Sada Vidoo har af sine barndomsveninder altid fået at vide, at hun var sindssygt stilforvirret. Sada Vidoo har tidligere fortalt metroxpress, at hendes mor i begyndelsen blev ked af hendes skift, men i dag er hendes nærmeste kun begejstret for hendes nye stil, da de kan se, hvor glad Sada Vidoo er. Moren kalder hende dog stadig for Nicole. - Jeg er vokset op hos min onkel, der er bøsse, og som altid har gået med stort skæg, paryk, og han har altid elsket guldkjoler. Ligesom Conchita Wurst, siger Sada Vidoo Navnet Sada Vidoo betyder Den kronede prinsesse på arabisk. Sada Vidoo er halv araber. Sada Vidoo skiftede ikke over til at være dukke fra den ene dag til den anden. - På et helt år gennemgik jeg en større transformation. Først gik jeg bare i de store kjoler, og lidt efter lidt sprang jeg ud i det, fortæller Sada Vidoo. Det tager cirka 20 minutter for Sada Vidoo, når hun skal have sin make-up af. Men det er ikke kun tid og penge, som du skal ofre for at blive dukke. Ifølge Sada Vidoo er det meget vigtigt at bruge de rigtige produkter for at skåne huden mest muligt, nu hvor dukkestilen kræver så meget make-up. Sada Vidoo regner med at dyrke hendes stil resten af livet. Heller ikke tanken om børn og babygylp på tøjet kan få hende til at overveje at droppe de fine kjoler. Sada Vidoo skelner ikke mellem hverdag og weekend i sit tøj. Hun går i sine store kjoler lige meget hvilken dag det er. Men hendes make-up varierer: - Jeg går med forskellige nuancer af hvid. Til dagligt går jeg ikke med den kridhvide pudder. Sada Vidoo udnævner sig selv til at være en skofanatiker, og vurderer at hun har omkring 300 par sko. Sada Vidoo er sangerinde, og har for halvandet år siden udgivet et album i Danmark, der hedder A story with no end. Nu er hun ved at lave sit andet album. - I mit arbejde er det helt okay at se ud, som jeg gør. Det er helt normalt for mine kolleger, siger Sada Vidoo.

Se billederne og læs mere om Sada Vidoo

Mascara, pudder og eyeliner. Det kan være et større projekt at lægge make-up - og en stor tidsrøver om morgenen. Danske Sada Vidoo bruger hver dag to timer på at lægge make-up, og det er fordi, hun "klæder sig ud" som dukke.

Hun hed før Nicole Stokholm, men har for nogle år siden skiftet navn til Sada Vidoo.

- Jeg har altid følt mig som en lille prinsessedukke. Det er en fryd hver morgen at vågne op og iføre mig en af mine mange store, fluffy, lyserøde kjoler i skabet, siger Sada Vidoo til metroxpress og tilføjer:

Jeg gør alt for at ligne det dukkebillede, det idol, jeg har inde i mit hoved.
Det siger Sada Vidoo, der dog ikke vil ud med, om hun har fået lavet skønhedsoperationer for at ligne en dukke.

SKRÆMMENDE: Du får gåsehud, når du læser, hvad denne dukke skal bruges til
SKRÆMMENDE: Du får gåsehud, når du læser, hvad denne dukke skal bruges til

Hendes stil tilhører en undergrundskultur, som stammer fra Japan, hvor man mikser forskellige stilarter for at skabe sit eget dukkeudtryk. Mange kender sikkert den japanske Mangadukke, og Sada Vidoo mener selv, hendes udtryk er en blanding mellem en porcelænsdukke og en kawaii dukke.

I dag bor hun i London, hvor flere i især kvarteret Soho dyrker stilen. Men da Sada Vidoo for kun tre år siden stod på flyet i Kastrup var det iført jeans, flade sko og t-shirt. Men det tøj passede slet ikke til den, hun følte sig som:

Når jeg kiggede mig selv i spejlet, før jeg blev dukke, har jeg ikke kunne genkende mig selv. Jeg lignede bare naboens pige med mit lange, mørke hår og mit meget sensuelle udtryk.
Det fortæller Sada Vidoo.

De har brugt over 500.000 på plastikoperationer
De har brugt over 500.000 på plastikoperationer

I dag er der ifølge Sada Vidoo ingen jeans og t-shirts i hendes garderobe - andet end det tøj, hun bruger til at træne i. Men i alle andre situationer tropper hun typisk op i store kjoler.

- Det er den fedeste fornemmelse i hele verden at være det, jeg føler, jeg er, siger Sada Vidoo, og følelsen bliver også kun federe af folks positive reaktioner:

- Mange kommer hen og har positive reaktioner. De siger "Ej nogle fede sko, hvor har du fået dem fra? Hvor er du fin, skal nu noget". Det er dejligt, fortæller Sada Vidoo.

Mød Hijarbie - den muslimske barbie
Mød Hijarbie - den muslimske barbie

Men reaktionerne, når hun engang imellem besøger Danmark, er hun derimod lidt nervøs for.

- I Danmark er vi blevet meget firkantede. Her tager vi kun lyserød læbestift på, når det er lørdag. Da jeg flyttede til London var det som at flytte til et land af frihed. Her er det helt okay at rende rundt i en stor kjole i metroen, siger Sada Vidoo.


LÆS OGSÅ: Se det sjove galleri: De går i ét med omgivelserne

LÆS OGSÅ: Løkke afviser at stille op i samråd om landbrugspakke

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx