Af - 21/05-14 19:59; Opdateret: 22/05-14 14:33

Klik på kortet: Her er dansk svinekød fjernet fra kølediskenKlik på kortet: Her er dansk svinekød fjernet fra køledisken

En række svenske supermarkeder har valgt at boykotte dansk svinekød. Klik på kortet og se, hvor bacon og billige koteletter fra Danmark er fjernet fra køledisken.

Klik på kortet og se, hvor dansk svinekød er boykottet. Google Fusion Maps: Anders Borup Sørensen

Flere og flere svenske supermarkeder fjerner dansk svinekød fra kølediskene efter den seneste tids voldsomme debat om konventionelle slagtesvins leveforhold i Danmark.

Svenskere skuffet over grise-krise-møde med Danmark
Svenskere skuffet over grise-krise-møde med Danmark

Et af de supermarkeder, der har boykottet dansk svinekød til fordel for det svenske, er ICA-supermarkedet i Hammenhög i Skåne.

- Der er virkelig ingen grund til at importere dansk svinekød. De har ikke de samme gode leveforhold for dyr, som vi har her, siger butikschef Hanna Hedin til Aftonbladet.

Svensk politiker vil forbyde dansk svinekød
Svensk politiker vil forbyde dansk svinekød

Hos Dyrenes Beskyttelse er chefkonsulent Birgitte Damm tilfreds med, at boykottet breder sig i Sverige.

- Det ser ud til, at den svenske modstand mod dansk svinekød griber om sig. Vi håber, at det gør indtryk på den danske svineproduktion, og at man hæfter sig ved, at det er den ringe dyrevelfærd som for eksempel halekupering og fiksering, svenskerne reagerer på, siger hun.

Afstemning: Tre ud af fire svenskere vil boykotte dansk svinekød
Afstemning: Tre ud af fire svenskere vil boykotte dansk svinekød

Den svenske Riksdagen-politiker Hans Hoff opfordrede mandag til et totalforbud mod dansk svinekød i Sverige, men et sådan centralt boykot kommer Svensk Dagligvaruhandel, der er de svenske supermarkeders brancheforening, ikke til at bakke op om.

- Dansk kød har stadig en vigtig rolle i svenske butikker, og derfor er vi ivrige efter at starte en dialog med de danske svineproducenter, siger adm. direktør Karin Brynell til Aftonbladet.

Endnu et svensk supermarked boykotter dansk svinekød
Endnu et svensk supermarked boykotter dansk svinekød

Landbrug & Fødevarer mener da også, at det er en overreaktion fra de svenske forbrugeres side, der har fået supermarkederne til at fjerne den danske svinekød.

- Jeg har svært ved at forstå det. Vi har en høj fødevaresikkerhed og dyrevelfærd i Danmark. Derfor mener jeg ikke, at de kan få kødleverancer, der er bedre fra andre steder i verden. Det her er en overreaktion fra de svenske forbrugeres side, siger Erik Larsen, der er formand for svineproduktionen i Landbrug & Fødevarer.

LÆS OGSÅ: Dansk svinekød boykottes i svensk supermarked: Kunderne jubler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Forskere bag vild kræft-opfindelse:...
bt.dk
Dansk cykelrytter kørt ned under løb:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx