Af - 11/01-17 16:03

Denne danske by har fået et 5 meter højt knojern: - Føj - skændsel!Denne danske by har fået et 5 meter højt knojern: - Føj - skændsel!

Ballerup har fået en fem meter høj skulptur, der forestiller et knojern. Prisen er 600.000 kroner, og pengene kommer fra sponsorater, herunder fra kommunen.

Bildstrecke im Grossformat »

'Føj - skændsel' eller 'fantastisk flot'.

Hedeparken i Ballerup fik tirsdag eftermiddag en ny beboer i form af en 5 meter høj skulptur, der forestiller et knojern, og reaktionerne er blandet.

Boligforeningen 'Baldersbo' står bag den opsigtsvækkende skulptur, der har kostet lidt over 600.000 kroner, hvoraf 50.000 kroner kommer fra Ballerup Kommune.

Det oplyser direktøren for boligforeningen til metroxpress.

- Jeg ved, Facebook var ved at koge over i går efter åbningen af skulpturen. Nogen af kommentarerne er vrede og nogen glade, men der er flest vrede, siger Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo.

Kysse-video får folk til at rase: - Fyre som jer er syge i hovedet
Kysse-video får folk til at rase: - Fyre som jer er syge i hovedet

Direktøren for Baldersbo har mødt flere reaktioner fra folk, der sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor pengene ikke bliver brugt et andet sted, som for eksempel skoler og daginstitutioner. Til dem vil han sige, at pengene var øremærket skulpturen.

- Pengene kunne være anvendt andre steder, men de er indsamlet til det her fra sponsorater, der alle har været orienteret om skulpturens udformning, siger Søren B. Christiansen.

Det var også et enigt udvalg, der stemte skulpturen igennem i april sidste år.

Det er en kommunes opgave at støtte kulturelle projekter, og kunst er et vigtig element i et lokalområde, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Ballerup Kommune, Tom Nielsen.

Det er den kontroversielle kunstner, Kristian Von Hornsleth, der står bag skulpturen. Han forklarer, at knojernet er ikke et symbol på et slagvåben, tværtimod er det et 'ødelagt knojern', da der er hjerter i fingrene.

- Hvis jeg havde lavet en skulptur af et hjerte, vil folk være ligeglade. Knojernet med hjerter, får folk til at stoppe op og kigge. Den kan på den måde skabe dialog og refleksion, siger Kristian von Hornsleth.

Efter denne alder i livet vil alt begynde at blive bedre
Efter denne alder i livet vil alt begynde at blive bedre

Skulpturen deler vandene på Facebook. En skriver:

- Fantastisk flot kunstudstilling af Hornsleth, lige udenfor vores vindue, I Hedeparken. Et knojern med hjerter inden i. Ser det som et udtryk for, at vi er klar over, at volden er til stede, men at vi ikke vil acceptere det, kærlighed holder evigt og eftertragtes, det gør vold ikke. Tager hatten af for de Sponsorer og Ballerup Kommune samt Boligselskabet Baldersbo, som der har gjort dette muligt.

Linse raser på Facebook: Jeg bliver misbrugt
Linse raser på Facebook: Jeg bliver misbrugt

Mens en anden skriver:

- Ah, det er da godt at se at mit barndomshjem tager sin identitet til sig og fejre sig selv for hvad den er! Eller noget.. Måske ikke det helt rigtige skulptur valg, hvis man gerne vil gøre op med en status som område præget af bandekriminalitet og vold.

En tredje melder sig i vrede-koret:

- Det er så dumt at det på ingen måde giver mening!! Velkommen til mit boligområde. Området hvor vi byder folk velkommen med et kæmpe knojern!

- Godt så.. Ny skulptur i Ballerup aka Balladerup. Hvad sker der for Baldersbo. En skændsel.. Føj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx