Af - 19/09-16 08:45

Pas på: I denne uge går politiet efter disse trafikanterPas på: I denne uge går politiet efter disse trafikanter

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du ikke opfører dig ordentligt i trafikken i denne uge.

storybild

Trafikrazzia ifm ny kampagne for mere opmærksomhed i bilen. Væk med smarpphones og ipads, som tager opmærksomheden lyder politiets råd. (Billede: Axel Schütt)

I denne uge varsler politiet en målrettet kampagne mod cyklister og knallertkørere, der skal lade være med at køre på fortovet og over for rødt, hvis ikke man ønsker at betale en stor bøde.

Der vil være særlig fokus på cyklisters adfærd og manøvrer, og indsatsen rettes mod ofte forekommende cyklistforseelser som f.eks. manglende lys i lygtetændingstiden, kørsel frem mod rødt lys og kørsel på fortov, samt lignende trafikfarlig og generende adfærd.

Fik eksperterne til at måbe: Jakob løste årelang politikerstrid i sin ferie
Fik eksperterne til at måbe: Jakob løste årelang politikerstrid i sin ferie

- Desværre har der ikke været samme positive nedgang i antallet af alvorlige ulykker for cyklister og knallertkørere som for andre grupper af trafikanter. Den situation vil politiet være med til at vende, så der også er færre cyklister og knallertkørere involveret i alvorlige ulykker”, udtaler vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og opfordrer folk til at køre med cykelhjelm, selvom det ikke er lovpligtigt.

De ældste skolebørn bløder mest i trafikken
De ældste skolebørn bløder mest i trafikken

Politiets indsats mod knallertkører vil hovedsageligt være rettet mod tunede og støjende knallerter, der er til stor gene for andre trafikanter og beboere, der bliver generet af støjen.

I 2015 var cyklister og knallertkørere involveret i 1200 ulykker med personskade. 26 cyklister og 19 knallertkørere blev dræbt.

Råd holder øje med sikkerheden for elcyklister
Råd holder øje med sikkerheden for elcyklister

Du skal have lygter på, når solen går ned klokken 19.16, og indtil den står op igen kl. 06.52

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx