04/09-13 22:14; Opdateret: 04/09-13 22:24

Thorning: Vi skal ikke i krigThorning: Vi skal ikke i krig

Der er ingen planer om, at Danmark skal deltage i en militæraktion, siger statsministeren.

storybild

Helle Thorning-Schmidt (S) mødtes onsdag med USA's præsident Barack Obama. (Billede: AP/Polfoto)

Helle Thorning-Schmidt (S) har ingen planer om dansk deltagelse i en militæraktion i Syrien ledet af USA, oplyser statsministeren til TV2 Nyhederne.

Meldingen kommer efter en arbejdsmiddag i Stockholm onsdag aften med præsident Barack Obama og en række nordiske regeringsledere og statschefer.

- Vi taler ikke om at engagere Danmark militært. Det er der ingen, der har bedt os om. Det handler om at give USA støtte, hvis de går ind med en militær aktion, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 Nyhederne.

LÆS OGSÅ: Obama får "ok" til angreb på Syrien

- Der er tale om politisk, diplomatisk og moralsk støtte i forhold til, at amerikanerne kan gribe ind i Syrien uden et FN-mandat, fortæller statsministeren.

Helle Thorning-Schmidt er dog bestyrket i troen på, at Assad-regimet står bag brug af giftgas mod den syriske befolkning.

- Præsident Obama er ikke i tvivl, ikke et sekund, og den snak, vi har haft i aften, har bestyrket mig i forhold til, at det er Assad, som står bag, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den amerikanske præsident og regeringscheferne i Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland kom efter mødet med fælles udtalelse.

LÆS OGSÅ: Sverige på den anden ende: Obama er landet

- Med hensyn til situationen i Syrien så fordømmer vi enhver form for brug af kemiske våben, og vi er overbevist om, at en stærk international reaktion er nødvendig, lyder udtalelsen.

- Dem, der har brugt kemiske våben, må blive holdt ansvarlige, lyder det i den fælles udtalelse fra de fem nordiske lande og USA.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Bokseverdenen i sorg: Manden bag...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx