Af Ritzau - 10/10-16 14:18; Opdateret: 10/10-16 14:51

Venstre vil ikke kæmpe for briter i EU-skilsmisseVenstre vil ikke kæmpe for briter i EU-skilsmisse

DF opfordrer regeringen til at hjælpe Storbritannien. Men det er ikke nødvendigvis i dansk interesse, mener V.

storybild

Regeringen kæmper for danske interesser, når Storbritannien forlader EU, fastslår EU-ordfører Jan E. Jørgensen (V). Det er ikke nødvendigvis de samme som de britiske interesser, mener han. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Danmark og Storbritannien har på en lang række områder modstridende interesser.

Derfor undrer det Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen, at Dansk Folkeparti vil have den danske regering til at sikre den bedst mulige aftale for Storbritannien, når landet skal skilles fra EU.

- Storbritannien har meldt sig ud. Nu handler det om, hvordan vi kan bevare en kontakt til Storbritannien på den måde, der er bedst for Danmark. Ikke på den måde, der er bedst for Storbritannien, siger Jan E. Jørgensen.

Han mener, at hvis et land vil have adgang til det indre marked, så må landet også give adgang for andre.

Og for eksempel på fiskeriområdet kan der være konflikt mellem Danmarks og Storbritanniens interesser, påpeger han.

- Der handler det altså om at tilgodese danske interesser, mener Jan E. Jørgensen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes mandag med den britiske premierminister, Theresa May. Forud for mødet har DF-formand sendt en opfordring til Løkke om at støtte Storbritannien.

- Budskabet fra Danmark skal være klart: Vi vil gøre, hvad vi kan, for at sikre Storbritannien så god en aftale som mulig, skrev Thulesen Dahl tidligt mandag på Facebook.

- Væk skal være al snak om at straffe briterne for at stemme brexit. Væk skal være al snak om, at briterne skal acceptere uhindret adgang for immigranter fra blandt andet Østeuropa for at kunne få frihandel med EU-landene.

For Venstres ordfører lyder Thuelsen Dahls ord som om, at DF håber, at Danmark vil kunne få en aftale tilsvarende den britiske engang i fremtiden.

- Det er slet ikke der, Danmark er. Et stort flertal af danskerne bakker op om EU, og det flertal er kun blevet større siden den britiske afstemning. Så det er slet ikke regeringens dagsorden, siger Jan E. Jørgensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx