Af - 27/05-14 15:03

Turister ender i slåskampe mellem aggressive sælgereTurister ender i slåskampe mellem aggressive sælgere

Turister i København bliver fanget i kampe mellem aggressive gadesælgere fra to busselskaber, som bekriger hinanden for at kapre kunder til sightseeing-busture. Nu vil politiet gribe ind.

Hundredtusindvis af udenlandske turister besøger i disse uger Danmark, men på rejse-sites som TripAdvisor advarer mange mod at lægge vejen forbi København, for her venter en ubehagelig oplevelse.

Video: Obama overrasker turister på gåtur
Video: Obama overrasker turister på gåtur

I et område ved Tivoli bliver de nemlig opsøgt af 10-15 ihærdige gadesælgere, som ofte ender i slagsmål i bestræbelserne på at hverve kunder til de sightseeing-busselskaber, de arbejder for.

Her er Københavns nye vand-forlystelse
Her er Københavns nye vand-forlystelse

- Under tumult med en anden sælger blev min sælger slået og sparket af en konkurrerende sælger, og forleden tog de kvælertag på en anden. De skubber og sparker, og turisterne flygter i panik, siger Mohammed Sohail Ali, der er supervisor i selskabet Step On Step Off.

Turister strander i havnen
Turister strander i havnen

Turisterne forulempes dagligt, og klager til os over meget aggressive og sælgere. Der er udbrudt krig derude, beretter en medarbejder i Wonderful Copenhagens turistkontor, der er lokaliseret få meter fra konfliktens epicenter.

Her er svindelnumrene, du skal undgå på ferien
Her er svindelnumrene, du skal undgå på ferien

Der er tale om en uacceptabel og konfliktfyldt situation, som skal løses af hensyn til de turister, der besøger København, det erkender Mads V. Olesen, administrerende direktør i sightseeing-selskabet Strömma, som konkurrerer mod Step On Step Off.

Sælgerne er som sultne løver, der slås, siger Peter Dahl, der er salgschef i et tredje selskab, Red Buses, der ifølge metroxpress’ oplysninger ikke er en del af konflikten.

Wonderful Copenhagen har kontaktet politiet, som ofte kommer forbi i et forgæves forsøg på at sætte skik på sælgerne. I morgen mødes kommune, politi og selskaber.

Nøgen kunstner 'halshugger' Den lille Havfrue
Nøgen kunstner 'halshugger' Den lille Havfrue

- Det er uholdbart for turisterne. De er alt for aggressive i jagten på kunder. Der opstår sågar tumult. Så på et møde her hos os onsdag (i morgen, red.) vil vi bede direktørerne for selskaberne bringe det til ophør – nu, siger Rasmus Bernt Skovsgaard. Vicepolitiinspektør, Københavns Politi.

Disse to steder i Thailand er stadig ukendte for de fleste turister
Disse to steder i Thailand er stadig ukendte for de fleste turister


LÆS OGSÅ: Hver femte: Danmark har ikke meget at byde på for turister

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx