Af Ritzau - 25/10-16 04:32

Kommentator: SF tager taktisk skridt med ny asylkursKommentator: SF tager taktisk skridt med ny asylkurs

En bane for udlændingepolitikken er blevet ledig, og den vil SF gerne spille på, vurderer kommentator.

storybild

SF-formand Pia Olsen Dyhr og partimedlem Jacob Mark. SF har arbejdet på en ny kurs på udlændingeområdet, og den er netop blevet vedtaget. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

SF kan både tabe og vinde vælgere ved at tage en ny kurs i udlændingepolitik.

Det vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, efter at en enig SF-folketingsgruppe og landsledelse har besluttet at bakke op om stramninger på asylområdet.

- SF placerer sig på den ledige plads, der er blevet. Socialdemokratiet har lagt sig meget tæt op ad regeringen på området. Resten af venstrefløjen har været meget afvisende over for stramninger overhovedet, siger Holstein.

- En del mennesker mener som SF, at vi skal tage kvoteflygtninge, hjælpe i nærområder og tilbagerulle lave integrationsydelser, men de anerkender, at det betyder noget, hvor mange asylansøgere der kommer til Danmark. Den bane vil SF gerne stå på.

Konkret er SF parat til at bakke op om en række stramninger på området.

Ifølge gruppeformand Jacob Mark gælder det hurtigere hjemsendelse af migranter og regeringens nødbremse på asylområdet.

Dog vil SF ikke rykke sig, når det for eksempel kommer til at tage imod flere kvoteflygtninge og få bedre vilkår for familiesammenføring.

Erik Holstein hæfter sig ved, at det er en enig gruppe, der har givet grønt lys til en strammere asylkurs.

Tidligere forsøg i SF på at rykke sig har ført til interne opgør, men det tyder ifølge kommentatoren på, at SF-formand Pia Olsen Dyhr har bred opbakning til at tage samme kurs, som Villy Søvndal tidligere forsøgte sig med.

For partiet er der et godt perspektiv i at gå i den retning, selv om det på kort sigt kan koste vælgere.

- Jeg tror, at det kan være en rigtig, strategisk position for SF.

- Det er noget, man vil kunne tiltrække en del vælgere med. Samtidig er det heller ikke noget, man kommer i konflikt med Socialdemokratiet med, og man får skabt en kant til resten af venstrefløjen, siger Erik Holstein.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx