29/10-14 18:11

Facebook-opdatering koster ansat jobbet efter 15 årFacebook-opdatering koster ansat jobbet efter 15 år

En kvalitetsinspektør hos Vestas blev bortvist på stedet, da han gik på nettet på sin nattevagt.

En ansat hos Vestas blev fyret og bortvist med minutters varsel efter 15 års ansættelse, fordi han på en nattevagt havde brugt virksomhedens netværk til at gå på nettet for blandt at opdatere sin Facebook-profil.

Vestre Landsret har i en dom godkendt afskedigelsen, men ikke bortvisningen. Derfor får den tidligere medarbejder en erstatning på 117.000 kroner, svarende til løn i opsigelsesperioden.

Kort uddannelse er lig med hurtigere fyring
Kort uddannelse er lig med hurtigere fyring

Den pågældende blev ansat i 1999 og var kvalitetsinspektør på vingefabrikken Vestas Blades i Lem. Hans opgave var blandt andet at stå til rådighed, hvis der opstod problemer i produktionen.

Den pågældende aften mødte han ind på nattevagt. Han gik tre runder på fabrikken, og læste nogle nye instrukser vedrørende produktionen.

På vej til arbejde var han blevet snuppet i en fartkontrol, og i en pause gik han på nettet for at skrive en besked på Facebook. Han brugte også nattevagten til at skrive mails og lede efter hus.

Facebook gør dig anonym i ny app
Facebook gør dig anonym i ny app

Dagen efter nattevagten blev han kaldt til møde hos chefen, og han blev foreholdt, at han i løbet af natten havde været på nettet i privat øjemed i mere end to timer, hvilket var en overtrædelse af Vestas netpolitik.

Han blev bortvist og siden fyret.

Men det var en for voldsom reaktion, mener Vestre Landsret.

Landsretten siger, at han var klar over Vestas meget strikse net-politik, og at hans private brug af virksomhedens netadgang overskred de grænser, der gjaldt på virksomheden.

Derfor var det i orden at afskedige ham.

Verdens bedste valgfag? Brug tre timer på Facebook og Youtube
Verdens bedste valgfag? Brug tre timer på Facebook og Youtube

Om bortvisningen siger retten, at den ikke var i orden, da virksomhedens net-politik ikke nævner noget om, hvilke sanktioner en overtrædelse af reglerne kan være.

For det andet lægger retten vægt på, at han har arbejdet på virksomheden i næsten 15 år uden anmærkninger, og der var heller ingen klager over hans indsats på den pågældende nattevagt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx