Af - 05/08-16 15:05

Opbakningen til Emilie svinder ind - stemningen er blevet mere alvorligOpbakningen til Emilie svinder ind - stemningen er blevet mere alvorlig

Væsentligt færre frivillige mødte i dag op til eftersøgningen af Emilie Meng sammenlignet med tidligere. "Man kan godt mærke, at stemningen er blevet mere alvorlig", lyder det fra de ansvarlige.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvor er den savnede teenager?

18-årige Emilie Meng har været forsvundet i 26 dage, og siden har politi og frivillige sat mange kræfter ind på at finde hende.

I dag klokken 11.00 blev den tredje, frivillige eftersøgning, som organisationen Missing People står bag, iværksat, og her bærer stemningen præg af, at teenageren har været forsvundet i et godt stykke tid.

- Man kan godt mærke, at der snart er gået en måned. Der er en anden stemning blandt de frivillige. Folk er mere alvorlige nu og mere koncentrerede, siger Vivian Winther Eriksen, der er formand og presseansvarlig hos Missing People til metroxpress.

Emilie-sagen: Nu forbyder politiet folk at lede bestemte steder
Emilie-sagen: Nu forbyder politiet folk at lede bestemte steder

Men det er ikke kun stemningen, der er påvirket af, at Emilie Meng snart har været forsvundet i en måned. Også opbakningen fra de frivillige eftersøgere er svundet ind.

I dag mødte 100 frivillige op for at lede efter Emilie Meng, mens antallet af frivillige, da Missing People den 17. juli afholdt deres første civile eftersøgning talte hele 430 mennesker.

- Jeg tror, der var så mange, der hjalp til første gang, fordi det blot var en uge efter, hun var forsvundet. Samtidig var det midt i feriesæsonen, så mange havde fri til at lede, forklarer Vivian Winther Eriksen.

En uge efter den første frivillige eftersøgning var antallet af hjælpere svundet ind til 130 mennesker.

Emilie bliver fredet i lukket Facebook-gruppe: Onde jokes er bandlyst
Emilie bliver fredet i lukket Facebook-gruppe: Onde jokes er bandlyst

I Facebook-gruppen 'Eftersøgningen af Emilie Meng' vidner et skrantende medlemstal (måske) om, at nogle har svært ved at holde håbet oppe. Da gruppens medlemstal var på sit højeste, talte den tæt på 30.000. I skrivende stund har gruppen 27.243 medlemmer, som stadig må siges at være mange, men dog færre, end da eftersøgningen startede.

Men selvom opbakningen både virtuelt og i virkeligheden er på tilbagegang, er der ifølge Vivian Winther Eriksen stadig grund til at tro på det bedste.

- Så længe de ikke har fundet hende, vil der være håb, siger hun til metroxpress og garanterer samtidig, at Missing People vil blive ved med at lede efter Emilie Meng, så længe der er frivillige til at hjælpe.

LÆS OGSÅ: Ny eftersøgning: Her vil frivillige nu lede efter Emilie

LÆS OGSÅ: Ny mystik om 'livstegn' fra Emilie på Facebook

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx