Af Lars Dinesen - 12/01-16 23:28

Politisk flertal vil bremse DSB's plan om dyrere billetterPolitisk flertal vil bremse DSB's plan om dyrere billetter

Fra 17. januar bliver det dyrere at køre med DSB, men det vil et flertal bestående af DF, S og SF ændre.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Frandsen Finn)

Et flertal i Folketinget bryder sig ikke om, at DSB vil hæve billettaksterne. Det skriver Jyllands-Posten.

Flertallet består af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF.

Regeringens store støtteparti, DF, opfordrer direkte transportminister Hans Christian Schmidt til at få DSB til at droppe prisstigningerne.

- Vi mener ikke, at tiden er inde til at lade taksterne stige. Den kollektive trafik er dyr nok i forvejen, siger transportordfører Kim Christiansen (DF) til Jyllands-Posten.

Nu bliver det igen dyrere, at tage med DSB
Nu bliver det igen dyrere, at tage med DSB

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, frygter, at de stigende billetpriser vil få færre til at køre kollektivt.

- Det er problematisk, at DSB's billetter stiger igen, for det betyder, at færre vil tage toget. Og i Socialdemokratiet ønsker vi, at flere tager den kollektive trafik. Ikke færre, siger Rasmus Prehn til Ritzau.

Fra 17. januar hæver DSB i gennemsnit billetpriserne med 2,4 procent.

Pendlerne bliver dog hårdere ramt, da taksterne for at rejse med pendlerkort i snit stiger med 4,9 procent, mens rejsekortet stiger tre procent i snit.

Mobilklippekort får længere levetid
Mobilklippekort får længere levetid

Prisstigningerne, som ifølge DSB ikke har nogen forbindelse til det svenske krav om id-kontrol af rejsende til Sverige, kommer efter et halvår med den laveste inflation i fire et halvt år, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Transportminister Hans Christian Schmidt skriver i en mail til Jyllands-Posten, at han er klar til at drøfte sagen med partierne.

- Hvis Socialdemokraterne eller SF ønsker at lave DSB-kontrakten om, er de velkomne til at rette henvendelse til mig for nærmere drøftelse. Den slags forhandlinger skal i sagens natur ikke føres gennem pressen, skriver ministeren.

LÆS OGSÅ: DSB vil opbevare rejsendes id-oplysninger i op til en måned

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx