Af Ritzau - 10/11-16 12:24; Opdateret: 10/11-16 13:35

DF trækker social dumping ind i finanslovsforhandlingerDF trækker social dumping ind i finanslovsforhandlinger

Dansk Folkeparti har bedt om et møde med beskæftigelsesministeren for at diskutere social dumping.

storybild

Indsatsen mod social dumping må ikke blive dårligere med næste års finanslov, mener Dansk Folkeparti. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

De blå partier skal i de kommende dages forhandlinger om en finanslov for 2017 også diskutere bekæmpelse af situationer, hvor udenlandske arbejdstagere underbyder danske løn- og arbejdsvilkår, såkaldt social dumping.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har bedt om, at beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) deltager i et af møderne om finansloven.

- Vi har i dag bebudet, at vi gerne vil have et møde med beskæftigelsesministeren. Vi vil gerne have sat fokus på social dumping og arbejdstilsynets ressourcer, siger han efter forhandlingerne torsdag formiddag.

Det er især pengene til bekæmpelsen af social dumping, Dansk Folkeparti vil diskutere med ministeren og de øvrige partier, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

- Vi har i de senere år haft en stor indsats for at komme illegalt arbejde i Danmark på løndumping-vilkår til livs. Der ligger i regeringens forslag til finansloven en nedgang i de ressourcer, man kan bruge på det, siger han.

Torsdagens møde er det første reelle forhandlingsmøde, efter partierne i mere end en uge har brugt møderne på at fremlægge ønsker og krav under forskellige temaer.

Både Liberal Alliance og De Konservative lægger efter mødet vægt på i forvejen velkendte mærkesager.

- Vi vil gerne se, at registreringsafgiften kommer længere ned, lyder det fra Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen.

Han ønsker dog ikke at sætte tal på, hvor langt den skal ned. Blot understreger han, at den skal "så langt ned som muligt."

Hvorvidt der er tale om et ultimativt krav, blev ingen klogere på.

- Næste spørgsmål, lyder det kontante svar fra Samuelsen.

Hos de Konservative lægger formand Søren Pape Poulsen endnu engang vægt på en fastfrysning af grundskylden som sit hovedkrav i forhandlingerne.

- Tryghed for boligejerne og fastfrysning af grundskylden er nummer et. Jeg har meget svært ved at se, at vi kan lave en aftale uden det, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx