Af Ritzau - 06/12-16 22:21; Opdateret: 07/12-16 04:30

Socialdemokratiet: Dyre boliger skal betale mere i skatSocialdemokratiet: Dyre boliger skal betale mere i skat

Socialdemokratiet lægger vægt på, at det progressive skattesystem fortsat skal afspejle sig i boligskatten.

storybild

Står det til Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, skal det såkaldte millionærknæk ligge på tre millioner kroner, når der skal forhandles om boligskat efter nytår. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Når Socialdemokratiet efter nytår skal forhandle om boligskat med trekløverregeringen, bliver det med et forslag om et såkaldt millionærknæk på tre millioner kroner.

Det betyder, at skatten skal være 0,6 procent af boligens værdi op til tre millioner, mens værdien derover skal beskattes med omkring 1,8 procent.

Det skriver Børsen onsdag.

- De (boligejere i dyrere boliger, red.) skal tilsvarende reglerne i dag betale mere, fordi vi har et progressivt skattesystem. Det har vi på personbeskatning, og det har vi på boligbeskatning. Det, synes vi, er fornuftigt, siger Mette Frederiksen (S) til Børsen.

Regeringen fremlagde sit boligskatteudspil i oktober. Her var udgangspunktet, at millionærknækket skulle ligge på seks millioner kroner.

Med regeringens forslag vil beskatningen dermed ligge på 0,6 procent op til en boligværdi på seks millioner, mens værdien derover beskattes med en procent.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er overrasket over Socialdemokraternes udgangspunkt for forhandlingerne.

- Jeg havde egentlig forstået, at Socialdemokratiet ønskede ro om boligejernes økonomi, siger skatteministeren.

- Jeg troede, det handlede om alle boligejere, og ikke kun nogen. Nu er der en stor gruppe, som skal opleve at få en hårdere beskatning end i dag, siger han.

Den borgerligt-liberale tænketank Cepos mener, at boliger bør beskattes som aktier og obligationer.

Socialdemokratiet bør derfor lægge sig mere op ad regeringens udspil ifølge cheføkonom Mads Lundby Hansen.

- Jeg undrer mig helt grundlæggende over forslaget. Vi har egentlig holdbarhed på de offentlige finanser, og der er egentlig råderum på de offentlige finanser til, at man kan lette skattetrykket i Danmark.

- Når man lægger op til at øge skatten til 1,8 procent, er der tale om en klar overbeskatning. En så hård beskatning kan føre til lavere boligpriser i nogle områder, og det vil ikke gavne dansk økonomi, siger Mads Lundby Hansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx