Af - 05/01-15 06:23

Så mange unge har fantaseret om voldtægtSå mange unge har fantaseret om voldtægt

Selv om det kan virke skræmmende, er der ingen grund til at blive bekymret over seksuelle fantasier om voldtægt, understreger sexolog.

storybild

Voldtægt er en forfærdelig handling, men alligevel findes det som seksuel fantasi hos både mænd og kvinder. (Billede: Polfoto)

Mens voldtægt i det virkelige liv er noget af det mest forfærdelige, mange mennesker kan forestille sig, optræder overgrebet alligevel i en del unge menneskers seksuelle fantasier. Det viser en undersøgelse af unge mennesker, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Knap hver 20. af de adspurgte unge mellem 18-29 år har fantaseret om at begå en voldtægt, mens 9 procent har fantaseret om at blive voldtaget. Men selv om tallene kan lyde skræmmende, er der ingen grund til bekymring, lyder det fra sexolog Jakob Olrik.

Danskerne vil have spontan sex
Danskerne vil have spontan sex

- Det er ikke selve voldtægten, man tænder på. Det handler om det magtspil, som der er meget af i sex: At manden har en vilje, som han bare vil have, og at kvinden bare kan give sig hen, siger han.

Og tallene bekræfter i et vist omfang de klassiske kønsopfattelser i sengen: Således har 9 procent af fyrene fantaseret om at begå en voldtægt, mens 12 procent af kvinderne har fantaseret om at blive udsat for en voldtægt.

- Det fantastiske er jo, at i fantasier er alt tilladt. Her kan man både have heste, grise, køer og får og flagstænger. Det afgørende spørgsmål er, hvornår vi så skal udleve vores fantasier, siger Jakob Olrik.

Her er de sundhedstrends, der vil hitte i 2015
Her er de sundhedstrends, der vil hitte i 2015

For fantasierne udspringer af underbevidstheden på samme måde, som vores drømme gør, og de har lige så lidt med virkeligheden at gøre:

. - Hvis vi drømmer noget mærkeligt, går vi jo ikke ind og bliver enormt bekymrede og forsøger at rationalisere os selv. Og det skal man heller ikke gøre med fantasierne, siger Jakob Olrik.

LÆS OGSÅ: Trykbølger kan give mænd potensen tilbage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx