Af - 08/04-16 13:36; Opdateret: 08/04-16 22:31

Minister vil undersøge pop-up bordellerMinister vil undersøge pop-up bordeller

Ligestillingsminister sætter millioner af til at undersøge omfanget af menneskehandlede piger, der sælger sex via airbnb-lejligheder

storybild

Ellen Trane Nørby vil have undersøgt omfanget af skjult prostitution blandt andet via air bnb-lejligheder (Billede: Polfoto)

Stadig flere prostitution uden for klinikker og gader, hvor politiet kan holde øje med det. Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby vil nu have undersøgt den skjulte prostitution, om datingsider og airbnb lejligheder bliver brugt til at skjule sexsalg for menneskehandlede piger for politiet.

Hun har sat 2.7 millioner kroner af til projektet.

“Vi ved, at der er pop up-bordeller, hvor prostituterede måske nogle få dage et sted, hvorefter de flytter til et andet. Det kan også foregå vi sexsalg via chat på facebook. Her skal vi have undersøgt om der foregår menneskehandel, så vi på sigt kan lave en effektiv indsats mod bagmænd,” siger ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V).
Hun har givet millionerne til organisationen HopeNow, der netop arbejder med menneskehandel.

“Der sker en klar udvikling på prostitutionsområdet, hvor vi ser menneskehandlede kvinder blive flyttet rundt mellem lejligheder og kunder, så politiet jo ikke kan se, hvor de er. Her er airbnb meget praktiske og bliver brugt til det her - vi har nu fået til opgave og fået nogen millioner af staten til at undersøge omfanget af den her skjulte prostitution,” siger stifter Michelle Mildwater.

Bare i løbet af foråret er Københavns Politi blevet kontaktet af flere, der har oplevet at deres lejlighed efter udleje via airbnb, er blevet brugt til prostitution.

"Vi har haft fem-ti henvendelser her i foråret, hvor folk har lejet deres lejlighed ud gennem airbnb og har opdaget, at den er blevet brugt til at sælge sex i lejeperioden. Man kan godt sige, at det er et nyt fænomen, da vi ikke tidligere har stødt på det i det omfang. Men det er stadig så få sager, at vi ikke vil sige det er en tenden, siger vicepolitiinspektør, Jens Emil Jensen, Københavns Politi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx