Af - 01/10-14 16:02

Danskerne kan snart få en natklub uden alkoholDanskerne kan snart få en natklub uden alkohol

Efter en bragende succes med den svenske alkoholfri natklub Sober vil manden bag føre konceptet til Danmark.

storybild

Sober-konceptet med kvalitetsmusik og ædru gæster lader til at fungere. Og snart kan det komme til Danmark. (Billede: Sober)

Kunne du se dig selv til en fest med høj musik, lysshow og 900 ædru mennesker? Det kan snart blive en realitet.

Södra Teatern i Stockholm afholdt fredag eventet ‘Sober’ - den første alkoholfri natklub i landet - og det var en stor succes. Billetterne blev revet væk, og salget i baren løb op i 25.000 svenske kroner allerede efter en time.

'Utroligt': 900 svenskere havde et brag af en fest -  uden alkohol!
'Utroligt': 900 svenskere havde et brag af en fest - uden alkohol!

- Det var mere end en succes. Billetterne var udsolgt to uger før. Først var jeg bekymret for, hvor stift det ville være, men det behøvede jeg ikke. Folk dansede løs, siger natklubchef Martin Johansson.

Manden bag konceptet er den populære svenske komiker Mårten Andersson, der selv besluttede at kvitte alkohol for otte måneder siden.

Dårlig undskyldning: Jo, du kan godt træne selvom du har drukket
Dårlig undskyldning: Jo, du kan godt træne selvom du har drukket

- Jeg forbandt så mange ting med alkohol. Fodbold - alkohol. Pool med venner - alkohol. Byen - alkohol. Jeg prøvede at genstarte min hjerne og gøre de samme ting uden alkohol, men efter et stykke tid blev jeg træt af, at folk var så stive. Men der er ingen alternativer i Sverige, hvis man ikke vil drikke, og så kom jeg på ideen til Sober, siger han.

Efter at have set, at konceptet tilsyneladende fungerer, er han opsat på at føre det videre. Sober bliver en tilbagevendende månedlig begivenhed, og planen er at ramme andre svenske byer. Men han vil også ud til det danske publikum.

Robin Thicke indrømmer: Jeg var påvirket i et år og løj i medierne
Robin Thicke indrømmer: Jeg var påvirket i et år og løj i medierne

- Jeg er stærkt overbevist om, at det ville fungere at lave Sober i Danmark. Jeg tror virkelig, at folk bliver mere og mere bekymrede om, hvordan de lever deres liv. Jeg ville ikke være overrasket, hvis jeg lavede noget i Danmark - sandsynligvis i København - i 2015, siger han.

Kan fungere i Danmark
I august skrev Metroxpress, at flere unge drikker mindre, og at hver sjette i alderen 16-24 slet ikke rører alkohol. Dermed kunne noget tyde på, at Sober kunne blive en succes herhjemme.

Chauffør med 'livsfarlig høj' promille var årsagen bag dette
Chauffør med 'livsfarlig høj' promille var årsagen bag dette

- Det er en god ide, og det kan godt være, det kan fungere. Vi ved, der er en del danskere, som føler, de har svært ved at passe ind, når de går til fodboldkampe, fester, julefrokoster og så videre. Hvis man ikke synes, det er vildt fedt at drikke som et hul i jorden, så kan man godt føle sig udenfor, siger alkoholforsker ved Statens Institut for Folkesundhed Janne Tolstrup.

En af dem er 22-årige Signe Mai Søsted. Hun byder Sober velkomment til Danmark med åbne arme.

- Jeg synes, det er et sindssygt godt initiativ. En helt vildt god ide. Der mangler nogle alternativer, og det er jo oplagt med sådan et sted, siger hun.

Single-eventmager bag ny teenagefest
Single-eventmager bag ny teenagefest

Hun ville selv besøge et dansk Sober-arrangement, og det tror hun også mange andre ville.

- Hvis man virkelig gerne vil drikke, så er der andre steder, hvor man kan få alkohol. Det er vigtigt, der er noget for alle, og lige nu er der kun noget for dem, der gerne vil have alkohol, påpeger hun.

Ny øl-regel sætter bryggere i fuld sving
Ny øl-regel sætter bryggere i fuld sving

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx