Af - 13/06-16 17:38

Overpris på varer til kvinder bør være ulovligtOverpris på varer til kvinder bør være ulovligt

Enhedslisten og Socialdemokraterne vil have Forbrugerombudsmanden til at undersøge om hvor ofte sammenlignelige varer til kvinder er dyrere

Det bør ikke være lovligt for virksomheder og butikker at tage ekstra når kvinder køber sammenlignelige varer som barberskrabere, hvide t-shirt og cowboybukser. Det mener Enhedslisten.

- Det er helt grotesk, at der er så store prisforskelle på det som er helt sammenlignelige varer som barberskrabere. Prisforskellen er grundlæggende er udtryk for diskrimination. Vi vil derfor tage det op med den ansvarlige minister, så han kan få lavet en rapport om omfanget. Når vi har den, så er vi villig til at se på lovgivning, siger politisk ordfører Pernille Skipper.

Udmeldingen kommer efter metroxpress har afdækket, at sammenlignelige varer som barbergrej, perfume, cowboybukser og hvide t-shirt er dyrere i udgaver til kvinder end hvad mænd må betale.

Hos Socialdemokraterne bakker forbrugerordfører Karin Gaardsted op om at bede Forbrugerombudsmanden og Forbrugerstyrelsen undersøge omfanget.

- At gribe ind med lovgivning er måske lidt meget, men jeg synes det er en god idé at vi får Forbrugerstyrelsen undersøge omfanget af særlige kvindepriser. Når vi har svar, så kan forbrugerne jo selv tage stilling med sit dankort, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx