Af - 18/06-15 21:52

Dansk Folkeparti står til at blive større end VenstreDansk Folkeparti står til at blive større end Venstre

Med markant fremgang til Dansk Folkeparti står partiet til at blive det største i blå blok.

storybild

Med 21,2 procent af stemmerne talt op ved folketingsvalget, står Dansk Folkeparti til at blive det største parti i blå blok. Samtidig ser Dansk Folkeparti ud til at blive det næststørste parti i Danmark.

Dansk Folkeparti står ifølge DR's prognose til at få 23,2 procent af stemmerne og 41 mandater i Folketinget mod 22 mandater ved sidste valg.

Qvortrup: - Løkke står til at blive statsminister for en usædvanlig svag regering
Qvortrup: - Løkke står til at blive statsminister for en usædvanlig svag regering

Dermed overhaler Dansk Folkeparti det hidtil største parti i blå blok, Venstre, som står til at gå markant tilbage fra 47 til 37 mandater.

Venstre står til at få 21,1 procent af stemmerne.

Som mandaterne fordeler sig, omkring halvanden time efter valgstederne er lukket torsdag aften, ser Dansk Folkeparti samtidig ud til at lægge sig lige i halen af Socialdemokraterne og blive det næststørste parti i Danmark.

DF vil forbyde muslimske fester i skoler
DF vil forbyde muslimske fester i skoler

Socialdemokraterne ser ud til at blive det største parti med 46 mandater i Folketinget og 26,6 procent af stemmerne. Ved valget 2011 fik Socialdemokraterne 24,8 procent af stemmerne og 44 mandater.

Den samlede fordeling mellem rød og blå blok ved folketingsvalget ser ud til at lande på 96 mandater til blå blok og 79 mandater til rød blok med de 21,2 procent af stemmerne talt op.

Blå blok med Lars Løkke Rasmussen som statsministerkandidat står til at få 55,3 procent af stemmerne, mens rød blok med Helle Thorning-Schmidt som statsministerkandidat står til at få 44,6 procent.

DF vil have omfattende overvågning i landets storbyer
DF vil have omfattende overvågning i landets storbyer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx